Rond Haaksbergen

Bovenbouw maakt kennis met innovatief bedrijfsleven

HAAKSBERGEN – AdoptIDee laat kinderen uit groep 6, 7 en 8 nadenken over echte innovatie-uitdagingen van bedrijven. Hierdoor komen zij al in een vroeg stadium in contact met IT, innovatie en soortgelijke werkgebieden. Onze eigen wethouder Antoon Peppelman levert en bijdrage tijdens de opening komende vrijdag in Groningen.

Ondernemers en basisonderwijsleerlingen slaan handen ineen voor unieke samenwerking tijdens kick-off AdoptIDee 2021. Aanstaande vrijdag komen tijdens een live uitzending vanuit het Forum Groningen ondernemers, docenten en schoolkinderen samen tijdens de digitale opening van de 3e editie van AdoptIDee. Deze middag staat het belang van samenwerking tussen primair onderwijs en het bedrijfsleven centraal. Sprekers uit het bedrijfsleven en overheid gaan dieper in op thema’s als ‘digitale fitheid’ en dynamisch onderwijs. Aan het eind van de kick-off krijgen de leerlingen te horen aan welke ondernemer zij worden gekoppeld.

AdoptIDee is een innovatief onderwijsconcept en koppelt kinderen uit groep 6, 7 en 8 aan lokale ondernemers met een innovatie-uitdaging. Deze ondernemers maken gebruik van de creativiteit van de basisschoolkinderen. Tijdens de opening van AdoptIDee komen 33 ondernemers, docenten en 875 leerlingen uit twee regio’s samen. Wouter van Dijk, bedenker er uitvoerder van AdoptIDee: ,,Tijdens de opening laten we zien dat AdoptIDee op een speelse manier bijdraagt aan de dynamisering van het onderwijs. We nodigen dan ook iedereen met een interesse in onderwijsinnovatie uit om bij deze opening aanwezig te zijn. Zo hopen we volgend jaar niet alleen in Haaksbergen en Groningen actief te zijn, maar uit te breiden naar meerdere regio’s in Nederland.”

Het programma op 30 maart begint met de opening door dagvoorzitter Gijs Nillissen & 2 co-hosts, waaronder de kinderburgermeester van Groningen. Wethouders Carine Bloemhof (Onderwijs) van Groningen en Antoon Peppelman (Wethouder Samenleving, Werk en Inkomen) van Haaksbergen spreken over het belang van samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs en het belang van dynamisch onderwijs. Keynote spreker Martijn Aslander deelt zijn visie op digitale fitheid & interactie samen met Rob van Vliet (Nedmag).

De klassen worden gekoppeld aan een ondernemer en krijgen te horen in welke innovatie-uitdaging zij zich mogen vastbijten.

Aan de hand van een probleemstelling, geformuleerd door de deelnemende ondernemingen, bedenken scholieren in kleine groepen een oplossing en werken dit uit in een concept. Zo helpen leerlingen ondernemers aan creatieve oplossingen voor hun complexe vraagstukken en dragen ondernemers op hun beurt op speelse wijze bij aan de werknemer van de toekomst. Foto’s: AdoptIDee.

Mobiele versie afsluiten