Lefers Advocaten. Een verhaal uit de praktijk
Een ongeluk kan grote gevolgen hebben, zeker als er persoonlijk letsel is ontstaan. Je krijgt als slachtoffer te maken met veel onzekerheden. Kan ik mijn werk blijven doen? Hoe ziet mijn financiële toekomst eruit? Het is belangrijk om een letselschadeadvocaat in te schakelen. Dat is voor een slachtoffer bijna altijd gratis. En er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Letselschadeadvocaat Jan Lefers van Lefers Advocaten geeft een voorbeeld uit de praktijk:
“Het gaat in dit geval om een jongeman, een student Sport & Bewegen. Voor zijn opleiding moest hij regelmatig van de ene locatie naar de andere. Normaliter pakte hij daarvoor de bus, behalve deze ene keer. Hij kon meerijden met een medestudent in diens auto. Halverwege de rit vloog de auto uit de bocht en knalde tegen een boom. Onze cliënt liep fors letsel op aan zijn rug. De politie werd ingeschakeld en die constateerde dat de bestuurder 17 jaar was en geen rijbewijs had. Hij reed in de auto van zijn moeder… Toen de verzekeraar van de bestuurder werd aangesproken voor het letsel van onze cliënt, is er gesteld dat cliënt had moeten weten dat de bestuurder geen rijbewijs had. De verzekeraar nam daarom het standpunt in dat ze daarom niet 100% maar slechts 50% van de schade hoefden te vergoeden. ‘Een geval eigen schuld’, aldus de verzekeraar.”
Lefers legt uit dat de bestuurder regelmatig met de auto naar school kwam en dat zijn cliënt niet wist dat hij geen rijbewijs had. “Volgens de verzekeraar was er voldoende bewijs dat het slachtoffer het toch wist. Dat was echter niet juist. We hebben de verzekeraar gemeld dat we een procedure zouden starten. Vlak voordat de zaak bij de rechter kwam heeft de advocaat van de tegenpartij gezegd toch akkoord te gaan met 100% vergoeding in plaats van 50%.”
Eind goed al goed, zou je denken maar er is een vervolg. “Onze cliënt deed een sportopleiding maar kon die vanwege het letsel niet verder afmaken. Er is begeleiding ingeschakeld en cliënt heeft een andere studiekeuze gemaakt. Hij heeft echter wel een jaar vertraging opgelopen en dat heeft hij gecompenseerd gekregen van de verzekeraar. Nu is het zo dat cliënt op termijn een eigen onderneming wil kunnen starten. Dan zal hij zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering moeten afsluiten. Als onze cliënt daarvoor naar een verzekeraar stapt, komt zeker zijn letsel ter sprake. De verzekeraar zal óf niet dekken óf een beperking opnemen. Wij hebben een deal gesloten met de verzekeraar van de letselschade dat onze cliënt daar op terug kan vallen. Dat is een hele nette deal geworden. De meeste verzekeraars willen een zogenaamde finale kwijting, maar wij vinden het belangrijk om ook naar toekomstige ontwikkelingen en risico’s te kijken.” Dat is de meerwaarde van een letselschadeavocaat, zegt Lefers. “Het werkt altijd dat je, als het nodig is, de gang naar de rechter kunt maken.” Meer weten wat de specialisten van Lefers Advocaten voor een slachtoffer kunnen betekenen? Neem contact met ons op via 0545 – 725 925 of kijk op www.lefers-advocaten.nl..