16:14 Haaksbergen - aangepast om 14:01

Politieberichten week 11

Op vrijdag 7 maart 2019 stond een Duits sprekende Engelse man bij iemand voor de deur aan de Huttenweg te Haaksbergen. De Engelse man had een witte Nissan Patrol met een Engels kenteken bij zich. De man, ongeveer 30 jaar oud, vertelde dat hij een asfaltklus had gehad en hij had nog wat asfalt over. Hij sprak redelijk Duits  en wilde ook wel in het Engels converseren Hij bood aan voor weinig geld de toegangsweg van nieuw asfalt te voorzien. De bewoner is niet op dit aanbod ingegaan en heeft de politie in kennis gesteld.. De politie geeft het advies om niet op het aanbod van dit soort Engelse  “klusjesmannen” in te gaan. Zo doen ze vaak ongevraagd meerwerk en willen daarvoor extra betaald worden. Daarvoor worden veel te hoge prijzen gevraagd. Mocht u het hier dan niet mee eens zijn,  dan ontstaat er vaak op agressieve wijze een conflict met deze personen.

Op zaterdag 9 maart 2019 heeft de politie tegen twee bestuurders een proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed. Om 01.15 uur werd de bestuurder van een personenauto gecontroleerd op de Adriaen Brouwerstraat te Haaksbergen. De 29 jarige bestuurder uit Haaksbergen bleek onder invloed van alcohol zijn auto bestuurd te hebben. Resultaat van de ademanalyse aan het politiebureau was 505 ug/l (1.16 promille). Aangezien deze bestuurder al eens eerder was aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol krijgt hij een dagvaarding om zich te verantwoorden in de rechtbank.
Enkele uren later werd op de Padbree een 26 jarige bestuurder uit Haaksbergen gecontroleerd. De 26 jarige bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Van deze bestuurder werd een speekseltest afgenomen, omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van drugs zijn auto had bestuurd. De speekseltest was positief op het gebruik van amfetamine en cannabis. Aan het arrestantencomplex te Borne is door de GGD arts bloed afgenomen van de bestuurder. Aan de hand van de uitslag van het bloedonderzoek zal ook tegen de bestuurder een proces-verbaal worden opgemaakt.

Op zondag 10 maart 2019 0m 01.15 uur zag de politie dat op de Veldmaterstraat in Haaksbergen een personenauto geen verlichting voerde. De 22 jarige bestuurder werd staande gehouden in de Beethovenstraat en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Resultaat van de ademanalyse aan het politiebureau bleek 500 ug/l te zijn. Het rijbewijs van deze beginnende bestuurder werd ingevorderd. De 22 jarige zal gedagvaard worden om zich te verantwoorden in de rechtbank.