07 aug - 11:19 Haaksbergen - aangepast om 11:19

Bennie Veldhuis krijgt geweldig verjaardagscadeau

HAAKSBERGEN – Dinsdag 23 juli werden de duiven van De Vale Doffer ingekorfd voor de fondvlucht vanuit Orange, een stad net boven Marseille in de Provence.
Deze vlucht werd gesponsord door Ben Scharenborg woninginrichting. Elk jaar is deze vlucht vanuit Orange een zware vlucht, omdat de duiven door de Rhônevallei hun weg naar huis moeten vinden. Dit jaar was de vlucht zeker zwaar door de hoge temperaturen in combinatie met een oostenwind op de terugreis. Desondanks werden de duiven van Midden- en Noord-Nederland vrijdagmorgen om 07.10 uur gelost.
Menig duivenliefhebber zat vrijdagavond bij zijn hok. Zou er een duif doorkomen op de dag van lossing of was de afstand net te ver en zou er gewacht moeten worden tot de volgende ochtend. In heel Nederland waren deze vrijdag 4 !!! duiven die het lukte op de dag van lossing hun thuishonk te bereiken. Een prestatie van formaat. In Haaksbergen was het een duif van Bennie Veldhuis die zaterdagmorgen om 07.50 uur terug was op het hok. Geweldig om deze koninginnevlucht op zijn naam te schrijven, mede omdat Bennie de dag ervoor jarig was. De duif van Bennie leverde een prestatie van formaat, want van heel Nederland was het de 33e duif Nationaal. Wat dit alles extra bijzonder maakt, is dat Bennie slechts 1 duif had ingekorfd voor deze vlucht. Waar bijna heel Nederland nog stond te wachten op een duif, kon Bennie zijn hok dus dichtdoen. Een prestatie van formaat. Bennie werd ’s middags overstelpt met felicitaties van heinde en ver en door Han Wildenborg van De Vale Doffer werd hem een bos bloemen overhandigd namens het bestuur. Deze week was er dus ook geen twijfel mogelijk: Bennie Veldhuis is “melker van de week.”
Op de foto Han Wildenborg die Bennie Veldhuis een bos bloemen overhandigt. Bennie met de winnende duif.