Rond Haaksbergen

Politieberichten week 21

Woensdag 20 mei 2020
Werden er twee auto’s in brand gestoken dit vond plaats aan de Wagnerstraat en Karel Doormanstraat.

Werden meerdere garageboxen aan de Wolkammerstraat opengebroken en goederen gestolen.

Vond er op de Goorsestraat een aanrijding plaats tussen een fietser en een automobilist.
De 61 jarige fietser werd met onbekend gebleven letsel vervoerd naar het MST.

Kreeg de politie een melding dat er een emoe op de Eppenzolderveldweg liep.
En warempel, die kwamen ze inderdaad tegen. De van oorsprong Zuid-Amerikaanse loopvogel is meegenomen en later overhandigd aan zijn eigenaar.

Donderdag 21 mei 2020
Controleerde de politie op de Alsteedsweg een 41 jarige man uit Enschede. Deze bleek na een drugstest als bestuurder onder invloed te zijn van THC en cocaïne. Een bloedproef werd afgenomen en een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Werd op de Merelstraat een 31 jarige bestuurder uit Haaksbergen gecontroleerd. Na een drugstest bleek hij onder invloed van THC te zijn. Een bloedproef werd afgenomen en een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Vrijdag 22 mei 2020
De politie kreeg vrijdagnacht rond 00:00 een melding van een over de kop geslagen auto in de berm van de N18. Ter plaatsen bleek een inzittenden van de auto licht gewond. De bestuurder, een 25-jarige man uit Hengelo, bleek na een controle vier keer zoveel alcohol te hebben gedronken dan toegestaan. De man is een beginnend bestuurder en was al een keer eerder zijn rijbewijs kwijt geraakt.
De auto van de man bleek ook niet verzekerd te zijn. De beginnend bestuurder heeft voor alle overtredingen een boete gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Een gewaarschuwde zwager, een 27-jarige man uit Neede,  van de beginnend bestuurder kwam samen met een onbekende vrouw even met later met een brommer op de plek van het ongeluk. De agenten roken dat ook hij had gedronken.
Na controle bleek inderdaad dat ook hij te veel alcohol op had. De man had twee keer zoveel gedronken dan toegestaan.
Hij kreeg hiervoor een boete. Agenten die onderweg waren om hun collega‘s te assisteren bij het ongeluk kwamen de vader van de beginnend bestuurder tegen. De 47-jarige man uit Eibergen reed met zijn brommer tegen het verkeer in op de N18.
De agenten roken direct dat ook deze man gedronken heeft. Na controle bleek dat hij ook veel te veel alcohol had gedronken.
Hij kreeg hiervoor een boete en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zaterdag 23 mei 2020
Een 33 jarige man uit Enschede fietste op zijn wielrennersfiets over de Onlandsweg. In de bocht waar het wegdek vochtig was, gleed de 33 jarige met zijn fiets onderuit. Hierbij viel hij op zijn linkerschouder en brak hij vermoedelijk zijn sleutelbeen. De 33 jarige werd met een ambulance naar het MST vervoerd.

Zondag 24 mei 2020
Kreeg de politie een loos overvalarm van een winkel aan de Stationsstraat.

Maandag 25 mei 2020
Vond er op de Goorsestraat een aanrijding plaats tussen een automobilist en een bromfietser. De 16 jarige bromfietser uit Haaksbergen liep geen letsel op wel was zijn helm, jas en broek beschadigd.

Mobiele versie afsluiten