26 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:34

4100 euro voor opvang invalide honden   

HAAKSBERGEN – Jos Snijder wandelde 300 kilometer van Haaksbergen naar België en haalde 4100 euro op voor de Stichting Hond en Gezondheid, de bijzondere hondenopvang  van Li Kyriakou en Noud in het Belgische Devantage.

Na bijna een week wandelen werd hij ter plekke moe maar voldaan opgewacht door zijn vrouw Karolien haar moeder en schoonzus. Aan het einde van de rit kwam Snijder lichtelijk de man met de hamer tegen. Op een gegeven moment voel je je voeten en moet je blaren verzorgen. ,,Op tijd naar bed, fris weer op en doorwandelen. Ze zeggen dat je de laatste dag vleugels krijgt, maar dat valt wel tegen.” Met het bedrag is hij dit tevreden. ,,De teller stond op 4000 maar dan kwam op het laatst nog wat bij.” Jos houdt het bij een eenmalige uitdaging. ,,Ik wilde dit graag doen. Dat is gelukt en dan is het ook goed zo.” Stichting Hond en Gezondheid huisvest 21 invalide oude honden, die dagelijks met veel liefde en plezier worden verzorgd. Het geld is zeer welkom.

De honden zijn allemaal hulpbehoevend en negen zijn aan een soort rolstoel gebonden. Doneren kan nog steeds:  www.doneeractie.nl/help-mij-deze-honden.

Foto: Eveline Lenderink.