18 dec - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:34

Charitystore concept Depressions een succes

HAAKSBERGEN – Het bijzondere concept Charitypopupstore is een succes. Op 7 december jl. (de sterfdag van Diane) opende de familie van der Velde de Depressions Charitypopupstore. In een mooi pand aan de Jhr. von Heydenstraat 1a. Beschikbaar gesteld door de eigenaar Ben Roerink.

Het concept is als volgt. Belangstellenden doneren een bedrag voor het goede doel ‘bestrijden van depressies onder de jeugd’. In ruil daarvoor krijgt men (‘gratis’) iets van de aan de depressie ziekte overleden Diane of Joost van der Velde. Dat kan een door de donateur uitgezochte blouse, trui, jas, sierraad, jas of iets dergelijks van de overledenen zijn. In ieder geval iets wat zij, Diane of Joost, aangeraakt, bedacht of gemaakt hebben. Popup betekent dat ‘de winkel’ maar een heel kort bestaan heeft, in dit geval ongeveer een maand. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag, van 13-17 uur. En is op koopzondagen ook open.

In het midden van de winkel staat een praattafel. Daar vinden onder het genot van een kop koffie of thee goede, waardevolle gesprekken plaats.

Rechts achterin is ruimte gemaakt voor ‘shop in de shop’. Jolien Roesthuis, van Old2Gold, maakt van oude leren spullen van mensen prachtige leren tassen, portemonnees, sleutelhangers, etc. Jasmijn Miltenburg, de tweede shop in de shop, maakt van oude kleding of sjaals nieuwe mooie creatieve ‘nieuwe’ kleding of sjaals. Met het Assink, de middelbare school van Haaksbergen, zijn gesprekken over hoe en waaraan het goede doelen bedrag besteed gaat worden.