11 dec - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 16:39

Doneer DE punten en vreemd geld

Iets voor een ander doen

HAAKSBERGEN – We zijn pas halverwege de inzamelactie van de Lionsclub Haaksbergen en het ziet ernaar uit dat het succes van afgelopen jaar zich lijkt te herhalen.

Met het inzamelen van de Douwe Egbertspunten willen we proberen zoveel mogelijk mensen, die afhankelijk zijn van de Voedselbank, te verblijden met koffie: voor hen een luxeproduct. De ingezamelde punten worden door D.E. vermeerderd met 20% en vorig jaar leverde dit 1.300 pakken koffie op. Laten we met z’n allen proberen dit aantal dit jaar te overtreffen. De Voedselbank Haaksbergen/Enschede is een organisatie van vrijwilligers die kwalitatief goede voedselproducten inzamelt en daarvan voedselpakketten samenstelt. Die pakketten geven zij wekelijks aan mensen in Haaksbergen en Enschede die een dergelijk noodpakket nodig hebben voor kortere of langere tijd. De Voedselbank krijgt het voedsel gratis en is ook qua financiën geheel afhankelijk van giften van bedrijven, particulieren, kerken, serviceclubs, scholen en andere maatschappelijke organisaties. Het oud en vreemd geld dat wordt verzameld, wordt door de Lionsclub Haaksbergen omgezet in waarde. Elke kilo oud geld levert € 50,- op in het kader van het internationale Fight for Sight project. Afgelopen jaar hebben we met z’n allen 70 kg ingeleverd wat goed was voor zo’n 300 oogoperaties.  Zo hebben we dit jaar een handgemaakte kaart uit Nepal ontvangen van iemand die zo’n oogoperatie heeft ondergaan, prachtig om te zien wat de invloed van deze actie is voor zo’n persoon. Voor meer informatie: www.fightforsight.nl.

De verzamelboxen zijn te vinden op de volgende locaties: AH, Haaksbergen, Apotheek de Hofbraak, Haaksbergen, Apotheek de Waag, Haaksbergen, COOP, Haaksbergen, COOP, Haaksbergen, De Kameleon basisschool, Haaksbergen, Hoed het Doktershuis, Haaksbergen, Honesch basisschool, Haaksbergen, Jumbo, Haaksbergen, Los Hoes basisschool, Haaksbergen, Paus Johannes basisschool, Haaksbergen, Plus, Haaksbergen, Praktijk in Beweging, Haaksbergen, St. Bonifatius basisschool, Haaksbergen, ’t Meuken, St. Isidorushoeve, St. Bonifatius basisschool, St. Isidorushoeve, De Trefkoel, Buurse.