12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:04

Gedichtenbundel Ester Agterbosch

HAAKSBERGEN – ‘Mijn vuige ik.’ Dat is de opvallende titel van de gedichtenbundel van Ester Agterbosch (55) uit Haaksbergen. Het boek is vlak voor de jaarwisseling gepresenteerd. Agterbosch vindt het jammer dat plaatsgenoot Geert Spoolder (79) daarbij niet aanwezig kon zijn. “Hij is een vriend van mij, maar helaas ernstig ziek. Inmiddels verblijft hij in het hospice. Spoolder heeft me aangespoord mijn gedichten te publiceren. Hij was een van mijn stimulansen om dit te doen”, zegt Agterbosch. ‘Mijn vuige ik’ is een verzameling gedichten over allerlei momenten in haar leven. “Over de liefde en de pieken en dalen.” Voor de titel van de gedichtenbundel heeft ze voor het niet alledaagse woord ‘vuig’ gekozen. “Daar heb ik best veel vragen over gekregen. Het woord ‘vuig’ hoor je niet vaak. Het betekent ‘laag’ en ‘vies’. Maar zo heb ik me door mijn onzekerheid vroeger vaak gevoeld”, zegt Agterbosch, die ook enkele jaren columns schreef voor de weekkrant Haaksberger Koerier. De dichtbundel ‘Mijn vuige ik’ is te bestellen bij mijnvuigeik@gmail.com.