18 jun - 10:07 Haaksbergen - aangepast om 10:08

HSC’21 bestaat 100 jaar

HAAKSBERGEN – HSC’21 bestaat op 21 juni van dit jaar exact honderd jaar. Dat is uiteraard reden voor een groot feest en na veel schrappen en vooruitschuiven vanwege corona kunnen de jubileumactiviteiten binnenkort gelukkig toch van start. Precies op tijd voor de ‘verjaardag’ van de club.

Op een eenvoudige weide aan de Goorseweg, achter de boerderij van de familie Zuthof speelde de voorloper van HSC’21 op een zondag in juni 1921 zijn eerste wedstrijd. De club heette destijds nog DIO en het shirt was geel-zwart gestreept. Niet alleen de naam en het shirt zijn veranderd, bijna alles is anders geworden in de afgelopen eeuw. Maar er loopt een directe lijn van DIO – daar op dat hobbelige veld – naar HSC’21 op het fraaie sportpark Scholtenhagen. Met name in het tweede deel van die periode is HSC’21 uitgegroeid tot een club van naam en faam in het hele land. Het kantelpunt ligt precies halverwege deze periode. In 1971 werd HSC’21 kampioen van de vierde klasse en daarna ging het snel omhoog op de sportieve ladder, zelfs tot de allerhoogste trede in 1999 toen HSC’21 algeheel amateurkampioen van Nederland werd.

Verjaardag

De jubileumactiviteiten worden gestart op maandag 21 juni, de daadwerkelijke verjaardag van de club. In de kantine zal voorzitter Michel Wentink om exact 20.21 uur het jubileumjaar openen tijdens  een informele bijeenkomst.

Op deze avond wordt tevens het jubileumshirt, met een historisch tintje, gepresenteerd. De eerste selectie speelt hierin komend seizoen haar wedstrijden. Laurens Waning, voorzitter van de jubileumcommissie, zal daarna de rest van het jubileumprogramma uit de doeken doen. De grote feestweek is voorzien voor de maand oktober en ook de jubileumrevue in  september, een productie van het Noll’nkoor belooft een bijzondere happening te worden.

Wedstrijd FC Twente

Op dinsdag 6 juli speelt HSC’21 om 18.30 uur een jubileumwedstrijd tegen FC Twente. Omdat onze gasten niet op kunstgras willen uitkomen wordt de wedstrijd gespeeld op veld 2,  aan het Dievelaarslaantje, het eerste veld dat HSC’21 in gebruik nam op het Scholtenhagen in 1927. Er wordt momenteel druk overleg gevoerd over de mogelijkheden voor het toelaten van toeschouwers. Op de website van HSC’21 (www.hsc21.nl) en social media (Facebook/Twitter) volgt z.s.m. informatie over de kaartverkoop. Omdat we nog altijd te maken hebben met coronamaatregelen is er op de opening op 21 juni sprake van een beperkt aantal mensen dat HSC’21 mag ontvangen. Deze avond staat alleen open voor leden van HSC’21 en aanmelden via de website is verplicht.

Fotoonderschrift: De jubileumcommissie. Foto: HSC’21