20 nov - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:40

IJSCH alweer klaar voor volgende stunt

HAAKSBERGEN – Het mag gerust een stunt worden genoemd dat IJSCH op 21 januari van dit jaar voor de zevende keer sinds 2006 in slaagde om de prestigieuze eerste marathon op natuurijs binnen te halen. Ook voor deze winter is de club weer klaar voor dat kunstje.

Bij de evaluatie van de marathon in 2018 werd het lumineuze idee geopperd om schaduwdoeken langs de baan aan te brengen om zodoende de invloed van de instraling van de zon te minimaliseren. Dit idee werd in de zomerperiode door vrijwilligers van IJSCH met financiële ondersteuning van 23 enthousiaste sponsors gerealiseerd. Het bleek een gouden greep. Dat het schaatsen in ons DNA zit, werd bewezen door het feit dat ruim 2000 enthousiaste toeschouwers getuige waren van een felle strijd om de prestigieuze overwinning van de eerste marathon op natuurijs in Nederland. In de dagen daarna konden liefhebbers van buitenijs een paar dagen genieten van een prachtige ijsvloer.

Met de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers, sponsoren, buurtsportverenigingen, Stichting Groot Scholtenhagen en de Gemeente Haaksbergen is IJSCH klaar voor een nieuwe stunt. Ook in het nieuwe schaatsseizoen gaat de werkgroep EMON (Eerste Marathon Op Natuur IJSCH) er alles aan doen om de eerste schaatsmarathon op natuurijs in Nederland opnieuw in Haaksbergen te laten plaatsvinden. Vanaf nu worden de weerkaarten weer nauwlettend in de gaten gehouden.