15:09 Haaksbergen - aangepast om 15:09

Politie berichten Haaksbergen week 52/01

DONDERDAG 30 december 2021
Ter hoogte van de N18 liep een koe los op de rijbaan. De koe is met behulp van omstanders in een lege boerderij gedreven. En werd later opgehaald door de eigenaar.

Kreeg de politie de melding dat een vrouw uit haar scootmobiel was gevallen op de Veldmaterstraat. De ambulance was eerder ter plaatse dan de politie, waarop de inzet voor de politie werd afgebroken.

Zou iemand mishandeld zijn in een café aan de Molenstraat. Het 42 jarige slachtoffer gaf aan dat hij geen aangifte wilde doen en ook niet gediend was van bemoeienis door de politie.

Meerdere meldingen van overlast van vuurwerk.

VRIJDAG 31 december 2021
Bij een incident met een klaphamer aan de Albert Cuyplaan is een 12 jarige jongen om het leven gekomen. Een andere jongen van 11 is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een 37 jarige inwoner van Haaksbergen werd aangehouden als verdacht van dood door schuld.

Kreeg de politie de melding dat er illegaal vuurwerk verhandeld zou worden vanuit een auto aan de Beatrixstraat. De politie stelde een onderzoek in en meerdere pakketten vuurwerk die in de auto lagen werden in beslag genomen.

 ZATERDAG 1 januari 2022
Had een auto enkele paaltjes geraakt op de Molenstraat en deze stond nu stil op de Spoorstraat. De 31 jarige bestuurder uit Veenendaal bleek onder invloed van alcohol te zijn. Aangezien de 31 jarige ook positief testte op het gebruik van drugs werd er een bloedproef afgenomen. j

ZONDAG 2 januari 2022
Werd er melding gedaan van overlast van een verward persoon aan de Markslag. Door de politie werd de hulpverlening in kennis gesteld.

MAANDAG 3 januari 2022
Waren jongens aan het crossen met hun auto in een weiland aan de Bosmatenweg. Daarbij kwam men vast te zitten. De eigenaar van de grond wilde de auto er wel uit halen, maar dan moest men een schadebedrag van 500 euro betalen. Aangezien het land net was ingezaaid. Dit weigerde de 22 jarige bestuurder uit Markelo, waarop er aangifte gedaan werd van vernieling. De 22 jarige werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne.

Werd een gestolen scooter aangetroffen aan de Klaashuisstraat. De scooter werd afgeleverd bij de rechtmatige eigenaar, die aangifte gedaan had van diefstal.

DINSDAG 4 januari 2022
Was een 84 jarige bewoner in zijn woning aan de Lijsterstraat gevallen en deze kon niet meer zelfstandig overeind komen. Een buurman had de sleutel van de voordeur. De politie is vervolgens de woning ingegaan en heeft de 84 jarige geholpen om weer in de benen te komen.

WOENSDAG 5 januari 2022
Werd er melding gedaan dat er was ingebroken in een pand aan de Buurserstraat. In het pand bleken er 4 a 5 deuren te zijn verbroken. In totaal zouden er twee laptops en een TV zijn weggenomen. De spullen zijn eigendom van diverse bewoners, echter zijn zij allen op dit moment in Polen.

Bron: Politie Haaksbergen