10 nov - 11:50 Haaksbergen - aangepast om 11:50

Politieberichten Haaksbergen week 44/45

DINSDAG 2 november 2021
Bleek dat aan de Boorne een lantaarnpaal door een onbekend gebleven motorvoertuig was beschadigd. Een aangifte werd opgenomen.

WOENSDAG 3 november 2021
Zou een ex-partner de woning niet willen verlaten aan Het Meuke. Bij de komst van de politie verliet de 26 jarige zonder vaste woon of verblijfplaats alsnog de woning.

Vond er in een supermarkt aan de Jhr. Von Heydenstraat een winkeldiefstal plaats. Een 68 jarige vrouw uit Haaksbergen nam een fles wijn en een steak weg zonder te betalen. Aangezien het de eerste keer voor de vrouw was dat zij verdacht werd van een winkeldiefstal kreeg zij van justitie een reprimande.

DONDERDAG 4 november 2021
Kreeg de politie het verzoek te gaan naar de Telgengaarden. Daar zou een man bij bewoners voor de deur staan die meubels zou renoveren. De man zou een witte bus bij zich hebben, die op de parkeerplaats zou staan. De man en de bus werden aangetroffen op de parkeerplaats.  Bleek een 25 jarige man uit Ezinge te zijn, die bezig was met het uitdelen van folders voor stoffering. Ook gaf hij aan dat hij bij enkele adressen aanbelde. De politie verzocht hem om hiermee te stoppen, aangezien de oudere bewoners zich er niet veilig onder voelden.

VRIJDAG 5 november 2021
Kreeg een 71 jarige vrouw uit Haaksbergen een Whatsappbericht van zogenaamd haar zoon met de mededeling dat hij een nieuwe telefoon had. Hierna had de 71 jarige wel 45 minuten contact met de andere partij. Deze wilde graag 4100 euro overgemaakt hebben ivm een rekening die nog niet betaald was. De 71 jarige wilde echter eerst met haar zoon spreken en belde het onbekende nummer. Telefoon werd echter niet opgenomen. Hierna belde zij met het nummer van haar zoon wat zij nog had. Hierop kreeg zij haar echte zoon aan de lijn en wist de 71 jarige dat ze bijna opgelicht was.

ZATERDAG 6 november 2021
Ging de politie naar zwembad de Wilder in Haaksbergen ivm een lek in een leiding, waardoor de kelder met technische ruimte onder water was komen te staan. Lek bleek inmiddels gedicht en water in de kelder was nog steeds schoon, waren geen chemicaliën bijgekomen. Brandweer ging de kelder leegpompen.

Constateerde de politie dat een 95 jarige uit Haaksbergen wel zeer langzaam en voorzichtig reed door Haaksbergen. Het leverde geen gevaarlijke situaties op. Maar of de 95 jarige nog een geschikte rijvaardigheid heeft, dat werd betwijfeld. De 95 jarige werd aangemeld bij het CBR om een rijtest te doen.

ZONDAG 7 november 2021
Vond er stroperij plaats aan de Molenveldweg en dan bij de Molenveldbrug richting de Watermolen. Zeven ganzen bleken te zijn doodgeschoten en van allen was hun borst verwijderd.

MAANDAG 8 november 2021
Bleek dat een 45 jarige vrouw aan de Twijnerstraat nog voor 6000 euro aan boetes had openstaan. Deze kon de 45 jarige niet betalen, waarop haar auto buiten gebruik werd gesteld en afgesleept werd door een bergingsbedrijf.

Bron: Politie Haaksbergen