08 mei - 12:09 Haaksbergen - aangepast om 21:10

1 mei trofee van Fotogroep naar Emon

HAAKSBERGEN – De werkgroep EMON (eerste marathon op natuurijs) heeft die jaar de 1 mei trofee van de PvdA ontvangen. Voorzitter Wouter Otten (tweede van links) kreeg de prijs overhandigd van zijn collega-preses Ben Lensink van de Fotogroep Haaksbergen. Die club won de trofee vorig jaar. 

De werkgroep Emon is gekozen omdat de werkgroep in korte tijd en met veel vrijwilligers Haaksbergen op sportieve wijze  op de kaart zette. Het achterliggende idee van de 1 mei trofee is vrijwilligers in het zonnetje te zetten die iets bijzonders hebben betekend voor de lokale samenleving. Wim Oltwater (rechts) en Toon Peppelman (links) van de PvdA Haaksbergen kijken toe bij de overhandiging.  Om tijdens de wintermaanden snel een marathon op natuurijs te kunnen organiseren heeft schaats en skeelerclub IJsch de Emon in het leven geroepen.

De vrijwilligers van deze werkgroep kunnen in één dag alles in gereedheid brengen voor de eerste marathon op Natuurijs op de baan op de Scholtenhagen. Dat lukte ook afgelopen winter weer. Wouter Otten volgde Jaap in ’t Veld dit seizoen op als voorzitter van de werkgroep.