05 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:08

100 Jaar feesten in Beckum kent met Pinksteren haar apotheose

BECKUM – Vanaf 1919 zijn in Beckum achtereenvolgens School- en Volksfeesten, Zomerfeesten en Pinksterfeesten gehouden. Dit jubileumjaar is in januari reeds de officiële reeptie gehouden. Nu met Pinksteren staat alles in het teken van 100 jaar feesten in Beckum.

Het organiserende Zomerfeestbestuur heeft vorige week een speciale feestkrant uitgegeven. Het volledige programma alsmede talrijke interviews met oud- bestuursleden, oud-Beckumers en jeugd zijn daarin opgenomen. De Pinksterfeesten Beckum bieden weer een keur aan vermaak voor jong en oud. Met (motor/auto) spektakel, breed muzikaal vermaak, Tirolerfest, Django Wagner, Hollands Glorie, MX Air Time en As’n Gek in Drek

Vrijdag 7 juni ‘s middags seniorenmiddag in het Proggiehoes en ‘s avonds in de aangeklede Stube in de feesttent een heus Beckumer Ossenfeld Fest.

Zaterdag 8 juni de kinderfeesten, het vogelschieten en Hollandse Avond met Django Wagner, John West, Harten 10 en Ben Lansink. In de kleine tent; Superzeroes en Wedamnz.

Zondag 9 juni Expeditie Highlandgames en het motorspektakel MX Air Time.
‘s Middags Noaberrock met Bootleg Betty, Rocks Socks en Stroef. ‘s Avonds de band Steam. In kleine tent; DJ Paul ter Bekke.

Maandag 10 juni een fietstocht en motor-toertocht, alle soorten ‘racemonsters’ bij As ne Gek in Drek, Beckums Glorie met vroegere plaatselijke artiesten en de vermaarde band Broadway als afsluiting. Disco Black Light is ook het hele weekend paraat!