12:24 Haaksbergen - aangepast om 12:25

Politieberichten Haaksbergen week 16/17

VRIJDAG 22 april 2022
Kreeg de politie de melding dat op de Hengelosestraat  een automobilist steeds zou remmen. En deze zou zijn medepassagier aan het slaan zijn. Toen de medepassagier de auto wilde verlaten, zou de bestuurder haar de auto weer ingetrokken hebben. In Hengelo werd de automobilist staande gehouden door de politie. De bestuurder en medepassagier gaven aan een discussie te hebben gehad, maar volgens hun was er niet geslagen. Wel testte de 24 jarige bestuurder uit Hengelo positief op het gebruik van drugs. Aan het politiebureau te Hengelo vond er een bloedafname plaats.

Werd een 82 jarige inwoner uit Haaksbergen benaderd via de telefoon. Hij moest het programma ANYDESK installeren en vervolgens is zijn computer overgenomen. Hierbij is eerst spaargeld overgeboekt naar zijn betaalrekening en vervolgens is er een betaalverzoek via EPAY opgemaakt. De 82 jarige heeft signeercodes doorgegeven via de telefoon. En dit werd vervolgens ingevuld zodat de betaling geslaagd was.

Tijdens een alcoholcontrole aan de Hengelosestraat blies een 31 jarige bestuurder uit Hengelo teveel tijdens de alcoholtest. Aan het politiebureau blies hij echter 185 ug/l. Dit is niet strafbaar. Als bestuurder mag het alcoholgehalte namelijk niet hoger zijn dan 220 ug/l.

ZATERDAG 23 april 2022
Vond er een aanrijding plaats op de Enschedesestraat. Een 47 jarige bestuurder uit Enschede werd aangehouden, aangezien hij onder invloed was van alcohol en cocaïne. Door een GGD arts werd bloed van hem afgenomen in het arrestantencentrum te Borne.

Hadden jongeren een feestje gehad in een keet aan de Duizenblad. Door het alcoholgebruik lag een 13 jarige dronken op de Sterrebosstraat.  Ook twee minderjarigen van 14 en 16 jaar oud hadden teveel alcohol genuttigd. De ouders werden in kennis gesteld en haalden hun kinderen op.  Door de jeugdagent van de politie zal nog contact worden opgenomen met de ouders.

ZONDAG 24 april 2022
Melding dat er fietsen vernield zouden worden bij het busstation in Haaksbergen. De politie moest echter vanuit Goor komen. Niemand werd meer aangetroffen en ook geen fietsen gezien die vernield waren.

Melding van vuurwerkoverlast op het schoolplein van de DR. Ariensschool. Volgens de melder was een groepje kinderen weggelopen, met twee zakken vuurwerk bij zich die men nog over had van oud en nieuw.

MAANDAG 25 april 2022
Werd er aangifte gedaan van diefstal van twee fietsen. Deze vonden plaats aan de Weertseriet en de Zeedijk.

Werden drie daders tijdens een diefstal overlopen aan de Geukerdijk. Buren hadden gerommel gehoord in de tuin. Men is toen naar buiten gelopen en zag dat een man met een fiets met daarachter een aanhanger er heel snel vandoor ging in de richting van de Hengelosestraat. In de tuin zat een wat gezette vrouw, die dronken of onder invloed was van drugs. Ze deed net of ze moest overgeven en wilde er vervolgens vandoor gaan. Hierop werd zij bij haar jas gepakt, waarop ze de jas uitdeed en weg liep. Vervolgens kwam nog een derde persoon uit de tuin en fietste weg op een mountainbike. Dit was een man met kort, mogelijk blond haar. Later bleek dat een mountainbike, een bbq en een schommelstoel waren gestolen uit de tuin.

DINSDAG 26 april 2022
Zag de politie dat een automobilist enkele kilometers onnodig de linkerrijstrook van de N18 gebruikte. Het voertuig verliet de N18 bij de afrit Haaksbergen. Na de afrit werd aan de bestuurder een stopteken gegeven waaraan hij voldeed. Bij controle bleek dat het rijbewijs van de 27 jarige bestuurder uit Borculo ongeldig was verklaard. Hier kreeg de 27 jarige een proces-verbaal voor en tevens is hem medegedeeld dat bij een volgende keer zijn auto in beslag wordt genomen.

Werd er aangifte gedaan van diefstal van een fiets bij het busstation aan de Zeedijk.

WOENSDAG 27 april 2022
Melding dat er twee fietsers met elkaar in botsing zouden zijn gekomen op de Brammeloweg. De ambulance was eerder ter plaatse dan de politie en beide slachtoffers uit Haaksbergen en Borne zaten al in de ambulance. Beiden waren wel goed aanspreekbaar en werden ter controle vervoerd naar het MST te Enschede.

Zag een politieagent in zijn vrije tijd een 27 jarige automobilist uit Hengelo rijden over de Spoorstraat te Haaksbergen. Het was de politieagent bekend dat het rijbewijs van de 27 jarige ongeldig is verklaard en een proces-verbaal zal door hem worden opgemaakt.

DONDERDAG 28 april  2022
Vond er een aanrijding plaats op de kruising N18/ Twenteroute met de afrit A35.
Op het kruisingsvlak waren twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen. De kruising is voorzien van driekleurige verkeerslichten en een 46 jarige bestuurder uit Eibergen verklaarde te laat te hebben gezien dat hij een rood verkeerslicht had. Door de aanrijding kwam één van de voertuigen op zijn kop terecht. De 33 jarige bestuurder uit Almelo die in dit voertuig zat werd ter controle vervoerd naar het MST te Enschede. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Bron: Politie Haaksbergen