13 mrt - 11:00 Haaksbergen - aangepast om 21:06

15e wintersportreis Het Assink lyceum

HAAKSBERGEN – Het Assink Lyceum organiseerde de afgelopen voorjaarsvakantie voor de 15e keer een wintersportreis.

Leerlingen vanaf klas 3 van alle locaties (in Haaksbergen, Eibergen en Neede) konden aan de ski-reis deelnemen. Dit jaar ging de ski-reis naar Oostenrijk. De bus vertrok op zaterdagavond 23 februari en keerde terug op zaterdagochtend 2 maart.

Net als voorgaande jaren was de ski-week weer een groot succes: er hing een goede sfeer, het weer was prachtig en door de enorme sneeuwval in januari lagen de pistes er mooi bij. Een aantal leerlingen kon al goed skiën of snowboarden, maar voor een aantal leerlingen was het de eerste keer dat ze op de lange latten stonden. Voor deze leerlingen waren er lessen geregeld. Aan het einde van de week kon iedere leerling zelfstandig de berg af komen. Naast de sportiviteit op de pistes waren er in de avonden verschillende activiteiten georganiseerd waaraan de leerlingen hebben deelgenomen.

De ski-week is onderdeel van de extra sportactiviteiten die Het Assink aanbiedt. Extra sportactiviteiten zijn activiteiten die worden georganiseerd door leden van de vaksectie lichamelijke opvoeding. Doel van de activiteiten is om niet-alledaagse activiteiten aan te bieden waaraan leerlingen kunnen deelnemen. Dit jaar was de organisatie in handen van Ruben Schuurman en Patrick Noordink.

Aangezien de ski-week ook dit jaar een groot succes was, wordt volgend schooljaar een 16e editie aangeboden.