17 jan - 10:00 Haaksbergen - aangepast om 11:18

21 januari: Open Huis Het Assink lyceum

Ieder jaar in januari organiseert Het Assink lyceum een Open Huis op alle locaties en zet dan de deuren open voor iedereen die belangstelling heeft. Nieuwe leerlingen, ouders/verzorgers, opa’s/oma’s, broertjes/zusjes, ondernemers en buurtbewoners: iedereen is van harte welkom! Het Open Huis vindt dit jaar plaats op maandagavond 21 januari.

Tijdens het open huis is er op alle vijf locaties genoeg te doen en te bekijken. Zo kun je bij alle vakken en in alle lokalen komen kijken en is er overal iets anders te doen. Dus woon je in de buurt van Het Assink en ben je nieuwsgierig naar wat leerlingen en leraren op het Assink dagelijks doen? Denk je erover om je in te schrijven bij Het Assink? Of ben je ondernemer en benieuwd naar welke opdrachten en projecten onze leerlingen voor jouw organisatie kunnen uitvoeren? Kom naar het Open Huis, proef de sfeer en maak kennis met Het Assink.  Het Assink lyceum is een school voor alle niveaus van het voortgezet onderwijs: vmbo, havo, vwo én vwo+ en gymnasium. Wij begeleiden de leerlingen op weg naar zelfstandigheid in leren, werken en leven. Daarnaast werken wij voortdurend aan de vernieuwing en verbetering van ons onderwijs om goed aan te sluiten op de eisen van een veranderende maatschappij. Leerlingen worden op Het Assink uitgedaagd om hun talenten te ontwikkelen. Behalve de gewone lessen biedt Het Assink dan ook allerlei extra’s, zoals Doetijd op vmbo en International Business College op havo. Daarnaast hebben wij een sterk bèta profiel: wij werken samen met Thales in Hengelo om leerlingen te laten ervaren wat werk in een technische omgeving inhoudt. Ook hebben wij samenwerkingsverbanden met Universiteit Twente en Hogeschool Saxion. Op alle locaties waar vmbo-onderwijs wordt aangeboden wordt leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) geboden.

In het schooljaar 2017-2018 behaalde Het Assink lyceum goede eindexamenresultaten. In totaal gingen er 621 leerlingen op voor het eindexamen, van wie er 581 zijn geslaagd (93,6%).

Het Open Huis vindt plaats op maandagavond 21 januari. Kijk voor meer informatie op www.hetassink.nl/open-huis. Iedereen is van harte welkom op de onderstaande locaties van Het Assink lyceum:

Haaksbergen, Bouwmeester 10
Onder- en bovenbouw havo/vwo
Open Huis van 18.00 – 20.30 uur

Haaksbergen, Van Brakelstraat 1
Onder- en bovenbouw vmbo
Open Huis van 18.00 – 20.30 uur

Eibergen, Rekkenseweg 1
Onderbouw vmbo/havo/vwo
Open Huis van 18.00 – 20.30 uur

Neede, Julianastraat 12
Onderbouw vmbo/havo/vwo
Open Huis van 18.00 – 20.30 uur

Neede, Parallelweg 5
Bovenbouw vmbo
Open Huis van 17.30 – 19.30 uur