21 jan - 16:43 Haaksbergen - aangepast om 12:58

Politie berichten week 04

Op maandag 14 januari 2019 om 21:00 uur zagen surveillerende politieagenten een auto zonder verlichting rijden over de parkeerplaats van V.V. Haaksbergen aan de Scholtenhagenweg. De auto stopte en de bestuurder en passagier wisselde van plaats. De persoon die gereden had bleek een 17 jarige inwoner uit Haaksbergen te zijn, die niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij gaf aan dat hij wel vaker met zijn vader en moeder had gereden. En nu dacht dat hij dat ook wel even te doen in de auto van een kameraad. Een proces-verbaal werd opgemaakt.

Op donderdag 17 januari 2019 omstreeks 12.00 uur werd er op de Oude Enschedesestraat door een bestuurder van een auto geseind met zijn lichten. Dit betrof een Mercedes met een licht bruin/grijze tint. Een 79 jarige bewoner uit Haaksbergen is toen gestopt.  En werd vervolgens aangesproken door de bestuurder over gereedschappen die hij wilde verkopen. Men is vervolgens samen naar de woning van de 79 jarige gereden. En daar heeft de 79 jarige voor 3000 euro aan gereedschap gekocht. De verkoper hield zowel de 79 jarige als zijn echtgenote continue in gesprek, zodat men geen tijd had om dingen met elkaar te overleggen. Pas toen de verkoper weg was en men er even over kon nadenken. Kwam men er achter dat ze waren opgelicht. De dingen die de verkoper had beloofd bleken niet waar te zijn. Bij de politie werd aangifte gedaan van oplichting.

Op vrijdag 18 januari 2019 bleek dat er een inbraak had plaatsgevonden in een bedrijfspand aan de Textielstraat te Haaksbergen. Gereedschap werd weggenomen.

Op vrijdag 18 januari 2019 kreeg de politie de melding om te gaan naar de Zeedijk / Sterrebosstraat te Haaksbergen in verband met een aanrijding met letsel. Een 54 jarige Haaksbergenaar was met zijn scooter onderuit gegaan. De 54 jarige rook naar drank, was onvast ter been en sprak met dubbele tong. Hierop moest de 54 jarige mee naar het politiebureau voor de ademtest, die hij weigerde. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Op vrijdag 18-01-2019 bleek dat men gepoogd had in te breken in een zomerhuisje aan de Buurserstraat te Haaksbergen.  Men had oa de meterkast opengebroken en getracht de voordeur open te breken.