08 apr - 17:15 Haaksbergen - aangepast om 11:59

Politie berichten week 15

Op woensdag 3 april  2019 omstreeks 01.00 uur werd er gepoogd in te breken bij een supermarkt aan de Alsteedseweg te Buurse. Door goed beveiligingswerk is het bij een poging gebleven.

Op vrijdag 5 april tussen 18.00-22.30 uur werd er een fiets gestolen bij de bushalte aan de Dr Prinsstraat te Haaksbergen. Ook werd er die dag bij zwembad De Wilder een accu gestolen van een elektrische fiets. De politie is op zoek naar eventuele getuigen.

Op vrijdag 5 april 2019 werd er bij de politie in Haaksbergen aangifte gedaan van fraude middels een tikkie betaling. De aangever had op marktplaats een tablet te koop aangeboden. De vraagprijs was 75 euro met verzending. Via de correspondentie die daarop volgde werd men verzocht om via een toegezonden tikkie 0,01 euro over te maken. De aangever probeerde dit betaalverzoek te betalen maar dit lukte niet. Even later werd men gebeld door zogenaamd iemand van de alarmlijn van de ING. Om te overtuigen dat men echt van de ING was, noemde men op; adres, postcode, bankrekening en zelfs welke telefoon de aangever had. Vervolgens vroeg men of ze een Tikkie hadden ontvangen van iemand op marktplaats en dat dit een fraudemelding was. En deze melding in het systeem van ING voorkwam als zijnde criminele activiteiten. Hierdoor was de betalingsapp van ING uit voorzorg geblokkeerd. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. De “medewerker” van ING  gaf instructies om de ING betalingsapp te verwijderen en opnieuw te installeren. Vervolgens moest de aangever bij het opnieuw installeren de gegevens van zijn bankpas opnieuw invullen. En de “medewerker”van de ING zei, dat hij een code zou sturen via SMS en deze moest voorgelezen worden. De code was niet juist en de aangever heeft vervolgens 3 maal een toegestuurde code voorgelezen. De aangever vertrouwde het toch niet en zag later dat een bedrag van 875,35 euro van zijn rekening was afgeschreven. En belde met de alarmlijn van ING. Zij gaven aan dat er helaas niks aan de transactie meer te doen was. Omdat men zelf de gegevens had doorgegeven aan de telefoon, is men ook zelf verantwoordelijk.

Op zaterdag 6 april 2019 om 07.00 uur werd bij een tankstation aan de Enschedesestraat te Haaksbergen ontdekt dat er een poging tot inbraak was geweest. Men had aan de zijkant van het pand geprobeerd in te breken, op verschillend punten van de zijdeur was braakschade te zien. Echter door goed hang-en sluitwerk is men niet binnen  gekomen. Wel was de cilinder van  het slot eruit gehaald.

Op zondag 7 april 2019, tussen 02.00 uur en 04.00 uur is een mobile handterminal, die bij het kassasysteem behoort van een horecagelegenheid aan de Markt te Haaksbergen weggenomen. Door de eigenaar is aangifte gedaan en er wordt nog onderzoek gedaan of de dader op camerabeelden te zien is.

Op zondag 7 april 2019 om 02.30 uur reed de politie over de Eibergsestraat richting het centrum van Haaksbergen. Hierop vond een 19 jarige man uit Haaksbergen het nodig om de politie te beledigen. De 19 jarige fietste er meteen vandoor en er volgde een korte achtervolging. De 19 jarige fietste over de stoep en vervolgens tussen twee paaltjes door de straat op tegen de rechtervoorkant van de politieauto. De 19 jarige werd aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex te Borne. Daar blies hij 680 ug/l. En de 19 jarige kreeg een boete van 100 euro voor het fietsen onder invloed van alcohol met daarbij een aanrijding veroorzaken. Ook zal hij nog een boete krijgen voor de belediging.

Erik Teesink
Wijkagent Haaksbergen (Buurse, De Veldmaat, Stepelo)
Politie  | Oost-Nederland| Twente | Haaksbergen