12:00 Haaksbergen - aangepast om 20:35

50-jarig Crematoria Twente schatbewaarder van bijzondere klok

ENSCHEDE – In het kader van het 50 jarig bestaan organiseerde Crematoria Twente op zondag 26 september een wandeling voor ondernemers uit de uitvaartbranche en gemeentebesturen van de twaalf aan Crematoria Twente verbonden gemeenten over de Vasserheide. De wandeling langs plekken waar Twentenaren 1200 voor Christus  hun doden begroeven werd o.a. begeleid door de heren Patrick Welman (voorzitter Vereniging Oudheidkamer Twente/burgemeester Oldenzaal) en Michael Sijbom (directeur/bestuurder Landschap Overijssel). Voorafgaand aan de wandeling overhandigde Harriët Tomassen (directeur/bestuurder) een cheque aan de Vereniging Oudheidkamer Twente, voor de renovatie van een bijzondere klok.

Harriët Tomassen: “Een bijdrage aan een klok is ook een heel symbolisch gebaar. Tijd is misschien wel het kostbaarste bezit in een mensenleven.  Niemand weet wanneer we oet de tied kommen.

De aanwezigen waren onder de indruk van de prachtige wandeling en de verhalen van de gids van Landschap Overijssel over hoe onze voorouders leefden en omgingen met de dood.