11:00 Haaksbergen - aangepast om 10:04

60 jaar getrouwd; knuffel nog even uitgesteld

HAAKSBERGEN – Marinus en Rieki Lankheet – Laarveld zijn deze week 60-jaar getrouwd. Maar omdat Marinus in Wiedenhof verblijft en het coronavirus de regels bepaalt, bleven de diamanten echtelieden door glas gescheiden.

,,Het was voor het eerst in 5 weken dat we elkaar weer zagen”, vertelt Rieki. ,,De kinderen en kleinkinderen waren erbij, op afstand van elkaar in de binnentuin en mijn man binnen in het Grand Café.” Het personeel van Livio regelde dat op deze bijzondere mijlpaal kon worden geproost. ,,Het was mooi dat we elkaar na zo’n lange tijd weer zagen, maar het was ook een erg emotioneel moment.”

Als gevolg van een herseninfarct 2 jaar geleden verblijft Marinus sinds vorig jaar september in Wiedenhof. Door het afgenomen spraakvermogen verloopt de communicatie moeizaam en dat maakt het extra lastig voor de echtelieden die elkaar in 1960 het jawoord gaven. De vonk sloeg over tijdens een personeelsuitje van hun gezamenlijke werkgever, het Viltfabriek. ,,We hebben altijd veel gefietst en dat gaat helaas niet meer. Hopelijk kunnen we snel weer gewoon op bezoek.”