12 feb - 15:17 ST.ISIDORUSHOEVE - aangepast om 10:23

Ait Vedan erft Tante Bella’s Beautysalon

ST.ISIDORUSHOEVE – Wat doen de gebroeders Duursma met de erfenis, een beautysalon, van hun overleden tante? Daarop geeft toneelvereniging Ait Vedan een antwoord tijdens haar uitvoeringen op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 maart. Zij spelen dit jaar het stuk ‘Tante Bella’s Beautysalon’ van Henk Roede. De klucht, bestaande uit drie bedrijven, heeft alles in zich om garant te staan voor een gezellige en humoristische avond. Ait Vedan is ervan overtuigd dat de bezoekers aan hun trekken komen, want tijdens de repetities heeft het al vele lachspieren losgewerkt. 

In het stuk erven de gebroeders Duursma, Berend en Albert, de beautysalon van hun tante Bella. Om haar overlijden hebben ze niet gerouwd, want zij hadden geen hechte band met haar. Met haar erfenis zijn ze blij; door de salon wat op te knappen en hem te verkopen, kunnen zij goud geld vangen. Wel zijn de broers zich ervan bewust dat ze klandizie moeten hebben en dus moet de salon blijven doordraaien. Al snel komen ze erachter dat Tante de salon in haar eentje heeft gerund, maar moedig besluiten de broers de salon zelf voort te zetten. Hun motto is: “als Tante het in haar eentje kon, moeten wij dat met ons tweeën zeker kunnen”.

Dat is overigens niet het enige probleem waar de broers mee kampen, want het klantenbestand van hun tante is niet gemakkelijk. De broers wringen zich, met hulp van de stagiaire, in allerlei bochten om de klanten de juiste behandelingen te geven. Als er dan ook nog een neef van tante Bella uit Canada langskomt, wordt alles uit de kast gehaald om te voorkomen dat hij verneemt dat tante is overleden. Dit levert veel komische en lachwekkende situaties op.

Het toneelstuk wordt opgevoerd in de sportzaal van Gemeenschapshuis ’t Meuken, Beckummerweg 11 in St. Isidorushoeve. Iedere avond begint de voorstelling om 20.00 uur en gaat de zaal om 19.30 uur open. De kaarten zijn af te halen vanaf 19.00 uur, waarna een kop koffie of thee wordt aangeboden.

De kaarten voor de uitvoeringen zijn online te bestellen via www.ait-vedan.nl of telefonisch via 074-3575460 na 13.00 uur. De kaarten kosten €10,- exclusief reserveringskosten.