12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:55

Alsnog persoonlijke felicitaties voor Medi en Hennie Menzing

Inhaalbezoek Rob Welten aan 60-jarig bruidspaar

In mei was het balkon van Medi (85) en Hennie (89) Menzing-Sloot vrolijk versierd met ballonnen en slingers. Het vieren van hun zestigste trouwdag kwam er helaas niet van vanwege de coronaregels. Afgelopen donderdag haalde Rob Welten zijn uitgestelde felicitatiebezoekje in. Onder het genot van koffie en gebak werden heel wat herinneringen gedeeld.

Hengelose Medi en Haaksbergse Hennie werkten beide bij Hazemeijer. Zij op de administratie, hij als elektrotechnicus tussen de machines. Tijdens het feest bij het 75-jarig bestaan van het Hengelose bedrijf in 1957 sloeg het vonkje over. Op 6 mei 1960 trouwden ze voor de wet, de 21ste in de kerk. “Die dag is voor ons dé trouwdag”, aldus de bruid. Na zeven jaar Hengelo, waar hun zoon en dochter werden geboren, verhuisde het jonge gezin naar Haaksbergen.

Ze waren verwoede kampeerders, met een vaste staplek in Buurse. Ook trok het ondernemende stel vanaf begin jaren tachtig met hun caravan naar Hongarije, voor vier weken vakantie in het geboorteland van Medi’s moeder. “In het begin had je een visum nodig en moest je vooraf melden waar je naar toe ging. Bij de grens stonden ze je met geweren op te wachten.”

De puzzelboekjes op tafel verraden hun bezigheden. “Verder kaarten we graag en spelen elke avond Rummikub met z’n tweetjes, om onze hersenen te trainen.” Hun vaste seniorenochtend in de kantine van Bon Boys missen ze enorm. “Elke dinsdag. Dat was toch zó gezellig”, vertelde de bruidegom, die fan is van de Veldmaatse roodgroenen. “Ja, jammer. Maar ze bellen ons wel geregeld. En we kregen bloemen op onze trouwdag. Heel attent!”, meldde Medi.