17 mei - 18:45 Haaksbergen - aangepast om 12:49

Aluminium dit jaar dé trend in de tuin

Eén van de voordelen van de klimaatverandering is dat mensen vaker de tuin in kunnen gaan. “Je merkt dat er meer overkappingen worden gebouwd’’, zegt Reamon Breukers van 4 Seizoenen Tuinmeubelen. ”Daar spelen wij op in. We hebben veel meubelen die geschikt zijn voor grote en kleine overkappingen.’’ Aluminium is daarbij de trend. Net als de wicker grijstinten Mystic Grey en Ash Grey.

Enschede – Reamon Breukers begon acht jaar geleden al met 4 Seizoenen Tuinmeubelen. Hij zit met zijn winkel als het ware zelf in de tuin, gevestigd aan de Haaksbergerstraat 936a in Usselo. Op het gebied van lounge sets, dining sets en tuintafels en -stoelen is de keus groot. Maar ook voor parasollen, tuinkussens, ligbedden, hockers en beschermhoezen is 4 Seizoenen Tuinmeubelen een prima adres. “We hebben een unieke collectie die goed in de markt ligt qua prijs’’, zegt de Enschedeër. “Voor de kwaliteit die we bieden zijn we scherper in de prijzen dan de meeste concurrenten.’ Ik denk dat we wel dertig procent goedkoper zijn. Dat kan omdat we onze eigen ontwerpen hebben en onze eigen productie in het verre oosten. Er zit geen tussenschakel tussen de fabrikant en ons.’’
Qua trends voor dit jaar voorziet Breukers een verdere opmars van aluminium. “Dat begon vorig jaar al, maar dat zet zich in 2019 voort’’, zegt . De voordelen van aluminium? Het is onderhoudsvrij, sterk en licht van gewicht. Een andere trend voor 2019 zijn de grijstinten, van donkergrijs tot lichtgrijs, van gemêleerd tot effen. Volgens de kenners zijn grijstinten zijn niet meer weg te denken uit een tuincollectie. “Voordeel van grijs is dat je het mooi kunt combineren met je eigen lievelingskleur. Of het nou blauw, roze, rood of groen is: alles past.’’ De verwachte toppers onder de grijstinten zijn dit jaar Mystic Grey en Ash Grey.
Comfort is ook belangrijk. “Bij ons kun je de lounge sets naar eigen wens samenstellen’’, zegt de eigenaar van 4 Seizoenen Tuinmeubelen. “En je kunt ook zelf de grootte bepalen.’’ De dikke kussens in de Dublin serie van 4 Seizoenen Tuinmeubelen zorgen voor meer comfort, net als brede armleggers. Breed is ook een trend voor dit jaar, tuintafels met brede planken, zoals in de Cyprus polywood tuintafel, een onderhoudsvrije tuintafel.
Een trend die Breukers ook nog wil noemen zijn de verstelbare wicker tuinmeubelen. “We hebben gewoon een heel ruim assortiment in alle kleuren, alle designs en alle maten’’, klinkt het. “Ook in parasols en tuin- en loungekussens, daar zijn mensen nog wel eens verrast over.’’
Een bijzondere service van 4 Seizoenen Tuinmeubelen is dat alle gekochte spullen in heel Twente gratis uit voorraad in overleg al de volgende dag thuisbezorgd kunnen worden. Aan deskundig advies ontbreekt het niet, daar zorgen de vier adviseurs die in dienst zijn voor. 4 seizoenen tuinmeubelen is zeven dagen per week open. Elke zondag is 4 Seizoenen Tuinmeubelen open van 12.00 tot 17.00 uur. “Op zaterdag zijn we van tien tot vijf open en doordeweeks van negen tot half zes’’, aldus Breukers. 4 Seizoenen Tuinmeubelen heeft ook shop in shop vestigingen in Emmen,Purmerend, Weesp, Zoetermeer en Heesch.