12:00 Haaksbergen - aangepast om 19:59

Arie bakt klassementstruien aan lopende band

HAAKSBERGEN – De klassementstruien van de Tour de France vliegen de winkel uit bij Dorpsbakker Middelhuis in de Veldmaat. In koekvorm welteverstaan. La Grande Boucle blijkt een ware inspiratiebron voor bakker en fietsliefhebber Arie van Linstee en zijn vriendin Ellis Middelhuis.

Op de bakkerstafel liggen de kleurrijke koeken per 5 stuks verpakt; van de gele leiderstrui tot de witte trui van het jongerenklassement. Je kunt er niet omheen als je de winkel binnenstapt. ,,Het was zomaar een idee voor de start van de Tour afgelopen zaterdag. En we gaan er vrolijk mee door. Ze blijken gewild. Zelfs de toerfietsers van HTFC komen hier in wieleroutfit een pakje tourkoeken halen.” De koeken zijn gevuld met cappuccino en stukjes hazelnoot en belegd met een gekleurd marsepeinlaagje. ,,De bolletjestrui was niet te doen. Die ontbreekt en daarvoor in de plaats zit er een rode trui bij.

En een neutrale koek voor wie niet van marsepein houdt.” De nieuwe verpakking met het logo van Dorpsbakker Middelhuis is overigens de trots van Ellis en Arie. Daarmee behoort het Echte Bakkerslogo hier tot de verleden tijd. ,,Voor ons voegde het niets meer toe.” Ellis: ,,We wilden de zaak een uitstraling geven die bij ons past. Dit is het geworden; het staat op alle verpakkingen en gebaksdozen en je vindt het logo overal terug in de winkel. De nieuwe huisstijl heeft al veel leuke reacties opgeleverd en we zijn er dan ook heel blij mee.” Arie blijft de Tourkoeken bakken zolang het peloton voortraast. ,,Als ze Parijs halen, zijn de koeken tot en met de laatste etappe te koop.” En de bakker blijkt een echte wielerkenner. Want wie gaat de Tour winnen? ,,Primoz Roglic van Jumbo Visma. Let maar op.”