13:46 Haaksbergen - aangepast om 21:47

Artilook wordt ‘HEMMES beautify your elegance’

HAAKSBERGEN – Huub Oude Tanke heeft zijn kapsalon Artilook na ruim 35 jaar verkocht aan Dagmar Hemmes. De 33-jarige onderneemster zet de kapperszaak aan de Sonderenstraat per 1 juni voort onder de naam  ‘HEMMES beautify your elegance’.

Op haar 30ste trok ze de stoute schoenen aan en opende Dagmar Hemmes haar eigen salon. Ze streeft naar perfectie en neemt de tijd om iemand volledig in de watten te leggen. Met die ambitie gaat ze met ingang van volgende maand aan de slag met deze nieuwe uitdaging. ,,Ik geloof in natuurlijk haar en we kijken altijd naar wat het haar van een klant specifiek nodig heeft. Dat leidt vaak tot verrassende resultaten waar je mensen blij mee maakt.” Drie jaar nadat ze voor zichzelf begon, neemt ze nu de volgende stap met de overname van Artilook. Daarmee wordt haar droom werkelijkheid. ,,Elke keer als ik langs deze plek reed dacht ik: dit is het helemaal.”

Per 1 juni is het zover als Huub Oude Tanke en partner Wout van Ree naar Winterswijk verhuizen waar ze onlangs hun droomboerderij in de buurtschap Ratum hebben gekocht. Inge Lamers, bijna vanaf het begin in dienst bij Artilook, blijft als bekend gezicht werkzaam in de kapperszaak. Voor Huub Oude Tanke is het een geruststellende gedachte dat de salon in goede handen komt. ,,Natuurlijk zullen er momenten zijn dat ik dit ga missen. Hier ligt een groot deel van mijn leven en heb dankzij de salon veel mensen leren kennen. Maar we kijken ook uit naar ons nieuwe leven. De klanten zijn bij Dagmar en Inge beslist in goede handen”, verzekert Huub, die iedereen vanaf deze plek bedankt voor de vele mooie jaren.

Dagmar Hemmes (midden) neemt per 1 juni kapsalon Artilook over van Huub Oude Tanke (rechts). Inge Lamers (links) blijft werkzaam kapperszaak. Foto: Peter Hahn