11:21 Haaksbergen - aangepast om 11:23

As. zaterdag Proef het Platteland & Twents Kampioenschap Forelroken in de Molenstraat

Eindelijk… in de Molenstraat hangt weer de geur van gerookte forel

HAAKSBERGEN – Terug van (twee jaar) weggeweest: het Open Twents Kampioenschap Forelroken. Als vanouds rond café Zeezicht, op zaterdag 20 augustus van 12:00-17:00 uur.

Meer dan tien gelouterde forelrokers uit de regio doen hun stinkende best om de felbegeerde wisselbokaal in de wacht te slepen. Maar wie de kampioensforel bereidt, daarover gaat alleen de uit drie lokale visexperts bestaande jury. Zij letten streng op de hygiëne tijdens het hele bereidingsproces.
Het totaalplaatje van de werkplek, daar gaat het om. Verder wordt de forel beoordeeld op kleur en smaak. Ook de presentatie telt mee voor het jury-oordeel. Rond 17:00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Tijdens het gezellige evenement krijg je tegen inlevering van de actiewaardebon 3 euro korting op een overheerlijke gerookte forel of een speciaalbiertje. Overigens klinkt vanaf het buitenpodium bij Zeezicht de hele middag live muziek!

Proef het platteland terug in Haaksbergen

De eerste Proef het Platteland in 2019 smaakte naar meer

Alleen…toen kwam corona. Maar we zijn er weer: zaterdag 20 augustus van 11:00 -17:00 uur, op het Marktplein. Een supergezellig uitje voor jong en oud. Proef de sfeer en de prachtige producten van het Haaksbergse platteland. Want daar kunnen we écht trots op zijn!

Het Haaksbergse buitengebied blinkt uit in veelzijdigheid. Je kunt er fantastisch recreëren. En er komt eerlijk & heerlijk voedsel vandaan. Het platteland innoveert en verduurzaamt. Tegelijkertijd worden streekeigen tradities levendig gehouden, oude ambachten doorgegeven en historische landbouwwerktuigen gekoesterd. Dit en meer laten 32 standhouders zien tijdens Proef het Platteland 2022.

Lokale ondernemers presenteren met trots producten van eigen grond. Van meel van de watermolen, aardappelen, cider en kaas tot mosterd, walnoten en nog véél meer. En wat is het platteland zonder boeren?
Zij gaan graag met je in gesprek, terwijl Friesland Campina zuivel uit-deelt. Maak kennis met Dierenartsenpraktijk Haaksbergen, met het IVN en met Herenboeren Twente. Verder zijn er tal van oude ambachten, zoals zeis haren (=scherp maken), dorsen, spinnen, manden vlechten en touwslaan. Ook niet te missen: een demonstratie schapen drijven met border collies.
Voor de kids is er een ter plekke gemaakt springtouw. Ze kunnen zelf rogge malen.
En smullen van popcorn of een suikerspin. Combineer Proef het Platteland met het forel-rookkampioenschap in de Molenstraat, vlakbij de markt.

Waardebonnen om van te smullen
Alle Sterpuntenondernemers hebben hun klanten de afgelopen weken verrast met gratis waardebonnen van 2,50 euro. Deze kun je inwisselen uitsluitend zaterdag 20 augustus van 11:00-17:00 uur op de markt.Zo  schenkt De Kornuiten een glas bier/huiswijn/fris ter inlevering van jouw waardebon en levert Uw Groenteman André Breukers een vers fruit aanbieding. Smul van een broodje hamburger/beenham van Kwaliteitsslagerij Broekhuis of van twee bollen ijs naar keuze van IJsslon Paul Wilderink. Bij Earpel Enzoo kun je een kilo aardappelen afhalen. Of geniet van een échte Twentse appelpunt van Bakker Bart. Grand Café Centraal maakt voor jou een broodje gebakken ei. Genoeg te kiezen dus!

Fotos: Nico Asbroek
Tekst: Betty Morsinkhof