09 apr - 17:00 Haaksbergen - aangepast om 14:20

Assink leerlingen schrijven brieven

HAAKSBERGEN – Leerlingen van Het Assink lyceum  aan de van Brakelstraat schrijven een brief voor bewoners in zorghuizen. Ze  kunnen momenteel niet naar school en volgen op afstand les via Microsoft Teams.

De leerlingen zien de docent dan via de webcam en zo kan een les toch doorgaan. In het begin waren sommige leerlingen nog wel enthousiast dat ze niet naar school konden, maar die mening werd snel bij gesteld”, meldt docent Patrick Noordink. ,,Ze merken dat ze eigenlijk nergens naar toe kunnen vanwege het coronavirus. Vanuit deze gedachte is het initiatief ontstaan om brieven te gaan schrijven voor mensen die nog veel minder bewegingsvrijheid hebben dan zijzelf. Mensen die in een zorginstelling wonen en opeens helemaal geen bezoek meer mogen ontvangen, niet meer samen kunnen eten of gewoon gezellig een spelletje kunnen doen.”

De leerlingen hebben een brief of kaart gemaakt gericht aan een persoon die ze niet kennen.

De bedoeling is om de lezer van de brief of kaart een hart onder de riem te steken. ,,Het doel van de actie is een lach op het gezicht van iemand te krijgen. Soms kan een leuke boodschap jouw dag net een stukje mooier maken.” Foto: Het Assink lyceum, locatie Van Brakelstraat.