12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:24

Avondvierdaagse staat weer voor de deur

HAAKSBERGEN – Op maandag 3 juni gaat in Haaksbergen de 61ste editie van de Avondvierdaagse van start. Deelnemers lopen ook dit jaar weer voor het goede doel. ,,Na de Nierstichting,  Wensambulance, KIKA en Hartekind is dit jaar gekozen voor Junimo”, laat woordvoerder Hennie Horst namens Wandelkring DIO weten.        

Vorig jaar namen aan het wandelfestijn 2113  wandelaars deel. Zoals gebruikelijk veel schooljeugd. En er verschijnt altijd een groot aantal rolstoelers aan de start. Al deze deelnemers kunnen vieravonden genieten van de fraaie routes, uitgezet door de Commissie Wandel Evenementen in de natuurgebieden rondom Haaksbergen.

De Avondwandelvierdaagse kent jaarlijks dezelfde startlocaties. ,,De start op de donderdag is echter gewijzigd in de locatie van basisschool Los Hoes. Vanaf deze school zijn nieuwe routes uitgezet richting Sint Isidorushoeve en de Hassinkbrink”, aldus Hennie Horst. Maandag 3 juni begint de Avondvierdaagse vanaf de basisschool Sint Bonifatius aan de Lijsterstraat in de Veldmaat. Dinsdag is het vertrek vanaf de PiusX aan de Jordaansingel en op woensdag 5 bij het Gängelhuuske aan de Molenstraat. De slotdag gaat op vrijdag traditiegetrouw van start op de Markt. Lopers kunnen kiezen uit de afstanden 3, 5 en 10 kilometer.

Aanmelden kan vanaf 20 mei tot zaterdag 1 juni 12.00 uur bij de VVV Haaksbergen – Buurse aan de Stationsstraat 3 of bij Theo Mentink, Geukerdijk 22 (053 – 5741971, na 15.00 uur).

Inschrijven is uiteraard ook mogelijk aan het startbureau tijdens de wandelavonden. Basisschoolleerlingen schrijven via hun school in.

Starttijden: 10 km maandag tot en met donderdag om 18.00 uur. De 5 km maandag tot en met donderdag om 18.15 uur. De 3 km maandag tot en met donderdag om 18.30 uur. 10 km vrijdag 17.45 uur, 5 km vrijdag 18.15 uur, 3 km vrijdag 18.30 uur.

Rolstoelvriendelijke vrijdag  tijdens wandelvierdaagse

 Op vrijdag 7 juni is de slotdag van de wandelvierdaagse Haaksbergen. Deze wordt afgesloten met een feestelijke intocht vanaf de Kroonprins (bloemen defilé) naar de Markt. Om ook rolstoelgebruikers de mogelijkheid te bieden om onderdeel te zijn van dit evenement is op vrijdag de route van drie kilometer rolstoeltoegankelijk. Wandelkring DIO, Livio en Buurtsportcoach nodigen daarom rolstoelgebruikers van harte uit om deel te nemen aan dit mooie evenement.

Meer informatie 

De start is om 18.45 uur bij het Saalmerink. De kosten bedragen 2,50 euro zonder en 4.00 euro met medaille. Begeleiders kunnen gratis meewandelen. Deelnemers kunnen bij de start (gepast) betalen. Direct na de start wordt aangesloten bij de wandelaars die vertrekken vanaf het centrale startpunt en wordt dezelfde route afgelegd. Aanmelden kan tot woensdag 29 mei bij Nicolien Veltman. Dat kan per mail via n.veltman@livio.nl of via telefoonnummer 0900-9200.