19 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:45

Avondwandel4daagse Haaksbergen steunt JuNiMo

HAAKSBERGEN – De 61e Avondwandel4daagse Haaksbergen is ook dit jaar succesvol verlopen. De laatste avond werd mede in overleg met een weerdeskundige  in verband met code Rood afgelast. De 2130 deelnemers kregen helaas dus geen feestelijke finale met bloemen/snoep, muziek en ook kon de sponsoropbrengst niet uitgereikt worden aan JuNiMo.

De Wandelkring DIO heeft in het verleden met de scholen afgesproken dat een deel van de inschrijfgelden besteed zal worden aan een goed doel. In voorgaande jaren heeft men dit geschonken aan de Nierstichting,  Wensambulance, KIKA en Hartekind is dit jaar gekozen voor Haaksbergse stichting  JuNiMo. Deze stichting is ontstaan uit de vraag van ouders om voor kinderen – in de leeftijd van4 t/m 15 jaar – met verstandelijke beperkingen of autisme aanverwante stoornis iets te organiseren waar zij met regelmaat naar toe kunnen.

In de week na de 4daagse werd tijdens een informele bijeenkomst met het bestuur van de Stichting JuNiMo, bestuur Wandelkring DIO en de Commissie Wandel Evenementen in het Gängelhuuske de waardecheque van 1048 euro uitgereikt aan de voorzitter van de stichting. Dit geld is door de deelnemers aan de Avondwandel4daagse bijeengelopen. Tijdens de nazit werd samen van gedachten gewisseld over het doel van de stichting en wat zij met dit sponsorgeld konden gaan doen voor hun “kinderen” want er waren genoeg wensen binnen de groep voor activiteiten die wegens geldgebrek nog niet gerealiseerd konden worden.

Foto: Op de voorgrond v.l.n.r. Bram Azink, Nynhe Diepemaat, Judith Steenkamp en Tom Ordelmans allen van de stichting JuNiMo.  Achter v.l.n.r. Johan Ordelmans, Hennie Horst, Benny ter Huurne en Theo Mentink allen organisatie DIO.