27 jun - 09:45 Haaksbergen - aangepast om 10:54

Avondwandelingen in  het Haaksbergerveen

HAAKSBERGEN – We hebben in Haaksbergen een uniek hoogveengebied  – waar niet zo heel veel meer van is in de rest van ons land- en daar valt veel over te vertellen.  Over het ontstaan en de geschiedenis, maar ook over de bijzondere flora en fauna in dit gebied. En over de rol van de mens door de eeuwen heen op deze ontoegankelijke plek aan de rand van Nederland. Kortom: er zijn veel interessante verhalen te horen over, op en in het veen zelf en zeker op mooie zomeravonden! Dus dat gaan we doen op vier woensdag avonden tot zonsondergang in de aankomende zomer van 2024.  De datums zijn 10 juli / 24 juli / 7 augustus en 14 augustus.

Voor elke avond worden kenners uitgenodigd passend bij het thema. De avonden beginnen om 18.15 uur in het Bezoekerscentrum bij de schaapskooi aan de Schapendrift 11 te Haaksbergen (dus niet in Borne!) met een kop koffie of thee. Daar wordt een korte inleiding gegeven met enkele mooie foto’s. Daarna om 18.45 uur met fiets of auto naar een van de parkeerplaatsen rond het veen. Vervolgens om 19.00 uur te voet het veen in tot de schemering en om 21.00 uur weer terug. 

Maximum aantal deelnemers is 25 personen. Deelname kosten 7,50 euro incl. kop koffie/thee. Kinderen tot 10 jaar gratis. Tevens is het boekje over het veen In het Veen daar loopt een schaap te koop met korting voor 7.50 euro.  

Nadere informatie volgt  in komende weken in Rond Haaksbergen en  ondergenoemde websites van Staatsbosbeheer Twente en hun boswachtersblog en ook via  www. veenverhalen.nl  en  www. schaapskuddehaaksbergen.nl. In het veen zelf zijn dan op enkele plekken bij de drie parkeerplaatsen lessenaars geplaatst met daaronder ook posters over de wandelingen. Opgave zal gaan via de website van www.veenverhalen.nl