12:00 Haaksbergen - aangepast om 12:56

Bakker Boenders op en top Haaksbergs

HAAKSBERGEN – Echte Bakker Boenders opende woensdag de compleet verbouwde bakkerswinkel aan de Spoorstraat 55B. Aleid en Gerwin Starink spaarden kosten noch moeite om er een prachtige zaak van te maken. ,,We hopen een verrijking voor Haaksbergen te mogen zijn.”

Vanaf de allereerste dag na de overname van Bi’j Oons voelt het Eibergse ondernemerspaar zich thuis in Haaksbergen. ,,Dat is niet zo heel raar, want met broodbakker Henny Vrielink  en banketbakker Marcel Leferink hebben we vakmensen van hoog niveau in huis, woonachtig in Haaksbergen. Het ijs was dus snel gebroken.” Gerwin Starink vertelt het met een knipoog, maar meent het bloedserieus. ,,Het team in de winkel bestaat overigens uit allemaal bekende gezichten voor de klant. ,,Ofschoon de bakkerij in Eibergen is gevestigd, trekken we één lijn met Haaksbergen. De hele winkel is op z’n kop gegaan om die dezelfde uitstraling te geven met als belangrijkste voorwaarde dat een klant zich meteen thuis voelt wanneer deze hier binnen komt.”

De Starinks koesteren hun team, want zo stellen ze: ,,Je medewerkers bepalen je succes en dat zijn stuk voor stuk mensen waar we blind op varen. Daarnaast zitten we hier op een prachtige plek met fijne buren waar we als collega-ondernemer zoveel mogelijk onze spullen van betrekken.” De openingshandeling werd woensdag door Jacqueline en Leo Wielens verricht; op de 11de van de 11de om 11 over 11. ,,Dat heeft niets met carnaval te maken, maar wel met de gekke datum en tijdstip”, merkt Gerwin Starink op. Voor Jacqueline stond de opening in het teken van haar afscheid. ,,Dit gunden we haar en Leo van harte. Ze was 30 jaar verbonden aan de winkel en heeft besloten van haar pensioen te gaan genieten.”