06 mrt - 09:00 Haaksbergen - aangepast om 13:44

Bandjes in de rij voor Twentse Bandnight in ’t Hagen

HAAKSBERGEN – De bands stonden te dringen een voor een plekje op de Twentse Bandnight. Helaas heeft de organisatie veel formaties teleur moeten stellen. Want het populaire popfestival zit simpelweg propvol.

De Haaksbergse zangeres van Headline Natalie Bergsma is initiatiefneemster van het festival en had voor zaterdagavond 35 aanmeldingen van bands uit de hele regio. ,,Tijdens de eerste editie hebben we op eigen initiatief bands uitgenodigd voor deze Twentse Bandnight. Prompt kregen we ook van andere bands de vraag of ze die avond mochten optreden.” Ze benadrukt dat formaties niet zijn afgevallen, omdat ze niet voldoen. Integendeel. ,,Daar zaten echt hele leuke tussen die je er gewoon graag bij zou hebben. Maar je moet niet te veel van hetzelfde tegelijk hebben. We organiseren deze popavond voor een breed publiek.”

De pabostudente is er druk mee. Maar ze hoeft het niet helemaal alleen te doen. Vader Ronny helpt z’n dochter bij de organisatie en ze kan rekenen op hulp van de uitbaters Saskia Boenders en Paul Overzee van ‘t Hagen. Dan zingt ze er zelf nog bij, danst en geeft zang en dansles. En zo propt deze duizendpoot in de aanloop naar de Twentse Bandnight veel uurtjes in het festival. ,,Als ik zie wat we er afgelopen jaren voor terug hebben gekregen en nu ook alweer, dan krijg je daar meer energie van dan dat het je kost. Regionale bands willen graag in de buurt optreden en dit is weer zo’n gelegenheid dat ze de mogelijkheid krijgen om het publiek te vermaken.”

Het programma staat en de techniek is van een uitstekende kwaliteit. Bergsma is de zenuwen van de eerste edities wel voorbij. De vraag is alleen of er net zoveel mensen komen als afgelopen jaren. Dat is eigenlijk de enige spanning. ,,Met 700 bezoekers was het gezellig druk. Dat zou ook zaterdag een mooi aantal zijn. Maar stilletjes hoop je altijd op een beetje meer.” De line-up voor zaterdag ziet er als volgt uit: Marshalls, Purpel-D, Headline, Next Finest, Too Many Outs, No King, The Damned Few, Jazz A Like, Ru Kiddin, The Reabekah Band. De Twentse Bandnight bij het zalencentrum ‘t Hagen te Haaksbergen begint om 19.30 uur. De entree is gratis.