07 aug - 11:55 Haaksbergen - aangepast om 11:55

Bart Goering zegeviert op Vierzon

Op zaterdag 3 augustus werd de laatste dagfondvlucht vervlogen vanaf Vierzon. Een vlucht van 644 kilometer hemelsbreed van Haaksbergen.
Deze vlucht, gesponsord door Autobike, waren 35 duiven van De Vale Doffer in concours. Een bewolkte lucht en de wind schuin tegen, betekende dat de duiven waarschijnlijk de 70 kilometer per uur niet zouden halen. Om 7.45 uur gingen de manden open en konden de duiven, samen met duizenden andere Nederlandse duiven, aan hun terugreis beginnen.
Om 16.52 uur landde de eerste duif van heel Haaksbergen bij het jongste lid van de Vale Doffer, Bart Goering. Deze duif werd 10 minuten later gevolgd door een hokgenoot. Bart straalde van oor tot oor, want 1 en 2 bij zo’n zware vlucht, dat is een topprestatie. Hierdoor werd Bart voor de tweede keer dit jaar gekroond tot melker van de week.


’s Morgens was ook de eerste natourvlucht vanuit Maaseik. Tijdens de natourvluchten mogen jonge en oude duiven samen worden ingekorfd. De duiven kregen hun vrijheid om 9.15 uur en het duurde vrij lang voor de eerste duif de 134 kilometer had overbrugd. De overwinning ging naar Thijs Boomkamp die een nipte voorspong had op nummer 2 en 3 te weten Jan Breukers en Rudolf Temmink. Gelukkig waren ’s avonds de meeste duiven weer terug op hun hokken.