11:40 Haaksbergen - aangepast om 11:40

Basisschool De Honesch viert de Koningsspelen met HSC’21

HAAKSBERGEN – Afgelopen vrijdag stond in het teken van de koningsspelen voor de basisscholen. HSC’21 stelt al jaren haar accommodatie beschikbaar voor activiteiten op het hoofdveld of gaat bij de scholen op bezoek. Dit jaar werd de samenwerking gezocht met De Honesch.

Om 8.00 uur verzamelden enkele trainers zich bij HSC’21 om de spullen bij elkaar te zoeken. Voor de groepen 1 t/m 4 werden de ballen, pionnen, hesjes, hoepels etc. in de auto geladen om op locatie (het schoolplein) de voetbalspelletjes uit te zetten. Trainers Tim, Gerrit, Jordy, André en Rik waren van HSC’21 aanwezig om ‘de kneepjes van het vak’ aan te leren bij de allerjongsten. Dat was nog best lastig aangezien kinderen van 4-7 jaar natuurlijk nog niet continu aandacht hebben voor de wijze lessen van de trainers. Veel plezier was er wel en dat was deze ochtend het belangrijkste. Het viel op dat met name ook de jongste meiden voetballen wel erg leuk vonden en er zelfs al een paar over begonnen om met elkaar op voetbal te gaan. Dat zijn mooie geluiden.

De groepen 5 t/m 8 mochten het schoolplein verlaten en gingen op pad naar het hoofdveld van HSC’21. Eerst was het de beurt aan groep 5 en 6 en ruim een uur later kwamen de groepen 7 en 8 aangefietst. Bij HSC’21 heette Marco de kinderen welkom en hadden de trainers Senna en Rick een complete training in elkaar gedraaid met o.a. dribbelvormen, aanleren van acties, 1 tegen 1 duels, slalom, afronden op goal en uiteraard tot slot een partij. De zon kwam er voorzichtig door en de jassen gingen uit om er eens lekker fanatiek tegenaan te gaan. Na een dik uur trainen kwamen de kinderen moe maar voldaan weer terug in de middencirkel en ook nu veel positieve reacties. Leuk, gezellig en veel geleerd, waren de meest gehoorde opmerkingen bij de oudere kinderen.

Al met al een leuke ochtend die van zowel De Honesch als HSC’21 positief is beleefd. Kortom een mooie samenwerking en wie weet zien we enkele Honesch-kinderen in de toekomst nog eens terug op de velden bij HSC’21.