03 jul - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 12:52

Basisschool Het Palet viert hoogste punt nieuwbouw

Feest op het bouwterrein van basisschool Het Palet! Het hoogste punt van de nieuwbouw is namelijk bereikt. Afgelopen vrijdag kwamen de toekomstige gebruikers van de school, de kinderen en medewerkers, in een lange stoet van hun oude school naar het bouwterrein parallel langs de Albert Cuyplaan. Driftig zwaaiden de kinderen met vlaggetjes, terwijl een groot exemplaar van de vlag van de school in de top van het gebouw werd gehesen. Natuurlijk waren daar ook bouwers en bestuurders bij aanwezig en was er een lekkere versnapering te verkrijgen.

Het schoolgebouw krijgt twee bouwlagen en wordt bijna zelfvoorzienend in energie. Ook de inrichting wordt geheel eigentijds. Met lokalen waar de leerlingen uitleg krijgen en leerpleinen waarin ze hun opdrachten individueel of met anderen kunnen uitvoeren. Ontdekken en onderzoeken kunnen de kinderen straks in een speciale ruimte voor Wetenschap en Techniek. En ontmoeten kan bij uitstek in de keuken met bar. 

Gymvoorziening
De gebruikers van de school zijn niet alleen de leerlingen. Er komt ook een peuteropvang en buitenschoolse opvang, verzorgd door Humankind. Bovendien gaan sportverenigingen gebruik maken van de gymvoorziening in het gebouw. De oplevering van het pand is gepland in het eerste kwartaal van 2025. Vervolgens wordt de school ingericht en naar alle waarschijnlijkheid in het tweede kwartaal van volgend jaar in gebruik genomen.