09:54 Haaksbergen - aangepast om 09:54

Bentheimer plantenbak breekt door geweld

HAAKSBERGEN – In Haaksbergen is de jaarwisseling redelijk rustig verlopen. Op enkelen onverlaten na werd het vuurwerkverbod netjes nageleefd door inwoners van Haaksbergen. Ook het aantal vernielingen viel erg mee, al moest een grote Bentheimer plantenbak aan de Kalter – Spoorstraat er wel aan geloven.

De politie Haaksbergen deed op 30 december op FB nog een laatste oproep om er ondanks de beperkingen door corona toch vooral in huiselijke kring een gezellig feestje van te maken een geen vuurwerk af te steken. ,,Zwaar vuurwerk veroorzaakt ieder jaar letsel, angst en schade. Niet alleen het afsteken is gevaarlijk, ook het vervoer en de opslag vormen een risico. Je zal maar naast iemand wonen die dit in huis heeft opgeslagen.” De politie liet weten handelaren daarom op te pakken en illegaal vuurwerk op te sporen.

Gezocht

Diezelfde Politie Haaksbergen deed in het nieuwe jaar meteen de eerste oproep van een man die op 19 december 2020 tussen 16.45 uur en 17.10 uur voor een groot bedrag aan parfum had gestolen bij de Etos aan de Spoorstraat in Haaksbergen.

De man is te zien op foto’s op FB van Politie Haaksbergen en draagt daarop het verplichte mondkapje. Een groot deel van de jaarlijks door de politie opgeloste misdrijven is te danken aan tips. Wie iets wil melden over een misdrijf, dit misdrijf bijvoorbeeld, dan kan je dat 24 uur per dag doen. Dat kan mondeling, telefonisch, per mail, brief of rechtstreeks in het politiebureau. Een andere optie is Meldpunt Anoniem (www.meldmisdaadanoniem.nl of 0900-8070). ,,Hoe de melding binnenkomt maakt ons niet uit. Als het maar gebeurt”, benadrukt de politie om de pakkans van dit soort criminelen te vergroten.

Controle buitengebied

Om ook het buitengebied wat toegankelijker te maken voor de surveillance, heeft de Politie Hof van Twente en Haaksbergen sinds deze week een nieuwe surveillancewagen voor zwaar terrein in gebruik genomen.

De trieste aanblik van de Bentheimer plantenbak zoals deze er op 1 januari bijstond op de Kalter. Wellicht is zwaar vuurwerk de oorzaak.