13:09 Haaksbergen - aangepast om 13:11

Bijeenkomst voor inwoners over wonen in Haaksbergen

Donderdagavond 12 mei

Al lange tijd op zoek naar een gezinswoning in Haaksbergen? Op jacht naar een seniorenappartement, betaalbaar huurhuis of juist een mooie kavel? Op donderdagavond 12 mei organiseert de gemeente een bijeenkomst over de woningmarkt in Haaksbergen. Inwoners kunnen aangeven wat hun woonwensen zijn en suggesties geven voor verbetering van de woningmarkt.  De inbreng van inwoners is heel erg welkom bij het woonbeleid, waaraan de gemeente werkt.

Al enige tijd terug heeft de gemeente via een vragenlijst woonwensen van inwoners in beeld gebracht. Vervolgens zijn er met verschillende groepen gesprekken gevoerd om nog wat nader in te gaan op die wensen. Zo konden jongeren aangeven wat hen zou helpen om een geschikte woning te vinden en gaven professionals – zoals makelaars en projectontwikkelaars – weer welke trends zij in de markt zagen. Ook ouderenbonden en zorgorganisaties worden binnenkort bevraagd. 

Ideeën delen
De woningvoorraad moet zo goed mogelijk aansluiten bij de vraag. Daarvoor moet de gemeente weten aan welke woningtypen behoefte is, hoeveel en op welke plek. Op 12 mei krijgen inwoners die hun zegje nog niet hebben gedaan daarom de gelegenheid om hun ideeën hierover te delen. Het wordt een interactieve bijeenkomst, waarbij gediscussieerd wordt aan de hand van vragen of stellingen. Daarvoor dienen de deelnemers hun mobiele telefoon mee te nemen. 

Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 12 mei van 19.00 tot 21.00 uur in Theater De Kappen. Aanmelden is noodzakelijk. Dat kan tot en met dinsdag 3 mei via m.menzing@haaksbergen.nl.