12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:35

Biljartwedstrijden in De Oude Molen 

Twee finaledagen Grote Prijs Haaksbergen 

HAAKSBERGEN – De finale van Grote Prijs van Haaksbergen staat komend weekeinde op het programma. De biljartwedstrijden zijn 4 en 5 maart in De Oude Molen aan de Fazantstraat. 

Vier maanden hebben 49 deelnemers gestreden en voorronden gespeeld voor de 46e editie van de Grote Prijs van Haaksbergen. De finalisten zijn bekend. Na een spectaculaire voorronde zijn twaalf biljarters verdeeld over twaalf poules erin geslaagd de finale te halen. Vaak moest het moyennepercentage de doorslag geven. Dat geeft aan dat de strijd groot is. Omdat de punten het belangrijkste zijn, moeten ze allereerst winnen. Dan moet je wel goed spelen anders win je de partij niet. Dit resulteerde erin dat wederom finalisten boven hun moyenne hebben gespeeld. Ze gaan dus in de finale meer caramboles maken. “We zijn tot nu toe meer dan tevreden over het verloop van de 46e editie van de Grote prijs van Haaksbergen, het prestigieuze bandstoottoernooi van Haaksbergen”, aldus bestuurslid Henri Westendorp. “Waar we een daling van het aantal deelnemers verwachten, blijft onze aantal deelnemers redelijk op peil.” Voor de A-poule hebben zich geplaatst: Jos Knippers 54 caramboles, Gerrit Heersink 54 car, Peter van Leeuwen 44 car, Lucien Doescate 35 car, Hans de Jager 33 car en Rinus Noordink 33 car. Voor de B-poule hebben zich geplaatst: Henk Dikkers 31 car, Bennie Freriksen 31 car, Willem Busschers 31 car, Jan Asbroek 31 car, Frans Pot, 31 car en Jan Heck 29 car. 

De finale is op zaterdag en zondag 4 en 5 maart bij biljartcentrum De Oude Molen aan de Fazantstraat. De wedstrijden beginnen zaterdag en zondag om 10 uur. De grote finale tussen de winnaars van de A-poule en B-poule zal zondag tegen 15 uur plaatsvinden.