15 nov - 14:50 Haaksbergen - aangepast om 11:54

Bollenplant dag

REGIO – Zondag 5 november vond de allereerste bollenplantdag op de vier locaties van Crematoria Twente plaats. Meer dan duizend nabestaanden hebben in Almelo, Borne, Oldenzaal en Enschede bloembollen gepoot in een hartvorm. In het voorjaar zijn op de vier locaties vier bloeiende harten te bewonderen.

 De oproep ‘Plant liefde, oogst herinnering’ sprak veel nabestaanden aan. Lizanne uit Enschede: “Ik heb mijn beide ouders dit jaar verloren. Ik kom vaak in het gedenkpark om hen te herdenken. Het poten van deze twee bloembollen vind ik een mooie symboliek. We gaan de donkere winterperiode in en ik mis ze nu extra. Als straks de zon weer schijnt en het hart bloeit, dan voelt het gemis vast lichter.” Onder het genot van koffie en thee ontstonden mooie gesprekken waarbij er ruimte was voor een lach en een traan.

Crematoria Twente kijkt terug op een heel geslaagde dag. Harriët Tomassen (directeur): “We waren echt verrast door de belangstelling. Het wisselvallige weer was geen belemmering voor zoveel mensen om te komen. Het voldoet aan een behoefte die nabestaanden voelen om te herdenken op de plek waar het laatste definitieve afscheid heeft plaatsgevonden. Het is voor herhaling vatbaar en we nodigen iedereen van harte uit om in het voorjaar de bloeiende harten te komen bewonderen.”