25 nov - 10:50 Haaksbergen - aangepast om 10:50

Bon Boys blaft, maar bijt niet

HAAKSBERGEN – De cijfers stonden er na 90 minuten keihard bij: Columbia-Bon Boys 3-0. Maar het verhaal van de wedstrijd lag wat genuanceerder. Bon Boys blafte in Apeldoorn wel, maar beet op de cruciale momenten niet door.

De kracht van Columbia was ook zondag bij vlagen zichtbaar. De kampioenskandidaat heeft een rijp, fysiek sterk elftal, met veel rust en voetballend vermogen van achteruit. Het is lastig om druk te krijgen op een speler als Jop van der Linden, die met al zijn ervaring in het betaalde voetbal de zaken regisseert. Maar Bon Boys was aanvankelijk niet onder de indruk van de opponent.
Het gelijkwaardige duel kreeg tien minuten voor rust een onverwachte wending na een ongelukkige tegengoal. Het schot van de aanvaller van Columbia rolde met veel geluk in het doel (1-0).
Het duel kon in de tweede helft alle kanten op, maar na een snelle uitval en niet sterk verdedigen kwam Columbia halverwege de tweede helft op 2-0.
Die treffer brak het moraal bij Bon Boys, dat vanaf dat moment wist dat het een verloren middag was. De energie verdween uit het elftal en daar profiteerde Columbia dankbaar van: 3-0.
Uiteindelijk won Columbia verdiend, maar toch was Bon Boys lange tijd gelijkwaardig aan een ploeg die dit seizoen thuis nog alles heeft gewonnen.