09:14 Haaksbergen - aangepast om 09:14

Bon Boys donderdagavond uit tegen Roden 

HAAKSBERGEN – Bon Boys heeft zonder enige moeite de eerste horde in de nacompetitie genomen. De ploeg van Matthijs Blijham had geen kind aan de Friese tweedeklasser Oldeholtpade. Na een 4-0 ruststand werd het 6-0. De volgende opponent: donderdagavond Roden uit. Dat is de tweede ronde in de strijd om een plek in de eerste klasse. De daaropvolgende rondes zijn zondag en volgende week zondag. 

De bezoekers uit Oldeholtpade kwamen er niet aan te pas en mochten nog blij zijn dat de thuisploeg in de tweede helft gas terugnam. Bij Bon Boys kende de eerstejaars A-junior Niek Veldhuis een prima basisdebuut. In de tweede helft maakte Nout Keemers zijn eerste minuten in een officiële wedstrijd in het eerste elftal. 

De doelpunten zijn gemaakt door Tom Wijlens, Stefan Overbeeke, Jeffrey Zijlstra, Rutger Scharenborg, Dani Bultman en Eli van Paridon. In de tweede helft kon Bon Boys al de nodige spelers rust geven met het oog op het vervolg van de nacompetitie. Dat maakte de weg onder meer vrij voor Erik Makkink, die na lang blessureleed zijn rentree maakte. Zo kende Bon Boys de gewenste start van de nacompetitie, maar tegelijkertijd overheerste ook het realisme. Met alle respect voor de tegenstander, de kunst is om je in een nacompetitie niet te vroeg rijk te rekenen. Vanaf nu wordt de oppositie een stuk krachtiger. 

Te beginnen deze donderdag in Roden, waar de plaatselijke eersteklasser de volgende opponent is in de afvalrace. Roden, dat vecht tegen degradatie, eindigde het afgelopen seizoen op plek tien in de noordelijke klasse. In die afdeling werd TVC’28 kampioen. Een delegatie van Roden was zondag op De Greune aanwezig. Een samenvatting van de wedstrijd tegen Oldeholtpade is te zien op RTV Oost. De wedstrijd in Roden begint om 19.30 uur. Roden ligt in het noorden van Drenthe, niet ver van Groningen.