12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:59

Bouw Marktzicht stijgt naar grote hoogte

HAAKSBERGEN – Voorbijgangers krijgen aardig een idee hoe het vier verdiepingen tellende appartementengebouw Marktzicht zich op deze plek manifesteert. Deze week werd het hoogste punt bereikt. ,,Mooi”, is de veelgehoorde reactie. ,,Een aanwinst voor dit deel van het centrum.”

Het lijkt erop dat de Haaksbergenaar vooral opgelucht is dat er werkverkeer naar en van de Markt heen en weer pendelt. Er zit eindelijk schot in de zaak. De reuring is met de verhuizing van de Hema echter naar de Spoorstraat meeverhuist. Naast Marktzicht lijkt ook het gat in de Markt in een hoopvolle episode te zijn beland. De projectontwikkelaars Ben Roerink en Nordwick BV zitten al een tijdje met elkaar om de tafel voor commerciële ruimtes en woningen op en rond het kale grasveld naast sportzaak Sport 2000. ,,De schetsen die beiden van hun plan hebben laten maken zijn inmiddels voor het eerst beoordeeld door een stedenbouwkundige van de gemeente en de Haaksbergse stadsbouwmeesten”, meldt de gemeente. ,,Alle partijen kregen vervolgens nog wat huiswerk mee.

Een tweede overleg volgt.” Zodra het plan de stedenbouwkundige toets van de gemeente kan doorstaan vraagt het college aan de gemeenteraad, omwonenden, ondernemers en overige geïnteresseerden wat ze er van vinden. ,,Als het aan het college ligt gebeurt dit nog voor het eind van het jaar. Pas daarna krijgt het plan definitievere vormen en kunnen ook de exacte financiële gevolgen voor de gemeente berekend worden.”

En voor wie zich later niet meer zou kunnen herinneren hoe het er vroeger op deze plek uitzag liet uitbater G.J. ten Kate van ‘De Vijfhoek’ Speciale suikerzakjes drukken. Huiskamervraag: wat waren de ‘Diverse Specialiteiten van het voormalig restaurant – lunchroom banketbakkerij?

Foto: Marktzicht krijgt gestalte. Oplevering is eerste helft volgend jaar gepland.

Het suikerzakje van de vroegere De Vijfhoek.