01 apr - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:50

Brandgaten, hondenpoep en veel zwerfvuil op sportaccommodaties

HAAKSBERGEN – Bij voetbalvereniging Bon Boys zijn ze zich vorige week kapot geschrokken van de puinhoop die is achtergelaten door rondhangende jeugd. De politie houdt inmiddels een oogje in het zeil.

Dat geldt ook voor de accommodaties van VV Haaksbergen en HSC’21 op het Scholtenhagen. Ook hier moesten vrijwilligers een berg zwerfafval opruimen. In tegenstelling tot de velden van Bon Boys op De Greune zijn bij de twee clubs op het Scholtenhagen bijvelden vrij toegankelijk. ,,Dat een paar kinderen een balletje trappen is geen probleem, maar oudere jeugd mag niet meer samenscholen”, geeft  voorzitter Michel Wentink aan. ,,Toen dat nog wel was toegestaan, heeft dat voor de nodige overlast gezorgd. Met name het achterlaten van zwerfvuil.”

Bij VV Haaksbergen klagen ze vooral over hondenbezitters de hun viervoeter doodleuk tussen de lijnen hun behoefte laten doen. ,,Sommige mensen zien het voetbalveld als een honden uitlaatplek. En dat is niet de bedoeling”, verzekert Carola Bouwhuis, die er aan toevoegt dat dit probleem zich in de zomerstop wel vaker voordoet, maar het erger is geworden  sinds de scholen zijn gesloten. ,,De accommodaties zijn gesloten en daardoor is er overdag weinig toezicht. We verzoeken hondenbezitters met klem honden niet de velden uit te laten.”

Bij Bon Boys benadrukt voorzitter Henk Jan Klanderman dat De Greune op slot zit en niet toegankelijk is. ,,Als je perse wilt, vind je wel een plek waar je erop kunt. Maar het is simpelweg niet toegestaan. Dit is een afgesloten complex en we moeten streng zijn nadat het vorige week compleet uit de hand is gelopen met oefengoaltjes verspreid over de velden, gaten van sigarettenpeuken in twee kunstgrasvelden, en een berg achtergelaten zwerfvuil.” Klanderman heeft contact gehad met de politie en die heeft aangegeven strenger te zullen toezien. ,,Daarnaast gaan mensen van de club nu zelf ook een paar keer per dag een kijkje nemen. Want zoals ze er vorige week een puinhoop van hebben gemaakt, mag niet weer gebeuren. Dat geldt zeker voor de vernielingen aan de nieuwe kunstgrasvelden. Dat kan echt niet.”