12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:33

Brandweer maakt Aimée blij

HAAKSBERGEN – De autowasactie van het brandweerkorps Haaksbergen was zaterdag een doorslaand succes. De brandweerlieden haalden maar liefst 6950 euro op dat meteen is gestort ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar PLS. Want dat is de aandoening waar collega Aimée Timmerman – Van der Vall aan lijdt. Ofschoon zulke dagen slopend zijn voor de 35 jarige Haaksbergse, was ze bijna de gehele dag aanwezig een genoot met volle teugen van deze speciale dag, helemaal voor haar. ,,Het is fantastisch dat collega’s dit hebben opgezet. En hoe mooi is het dat zoveel mensen aan de oproep gehoor hebben gegeven om hun auto hier vandaag te laten wassen.” 

Buurtbewoner Frans ten Asbroek kijkt op de parkeerplaats tegenover de kazerne toe naar de enorme drukte op de Parallelweg. De file zwelt naar mate de middag vordert verder aan. Ten Asbroek is onder de indruk. ,,Ik heb gelezen van de actie. Mooi dat het zo’n groot succes is.” Bijna het gehele korps is deze zaterdag voor Aimée in de weer. Het is voor haar en haar geliefde een emotionele dag. Het liefst had ze zelf meegeholpen met het wassen van al die auto’s. Maar dat zit er fysiek niet in. Ze weigert daarentegen in zak en as te zitten nu de ziekte haar in z’n greep heeft genomen. ,,Dat heeft geen zin. Zo zit ik niet in elkaar. Als je PLS hebt gaat het alleen maar achteruit. En als je treurt, geniet je niet en er is voor mij nog genoeg te genieten. Zoals vandaag bijvoorbeeld. Ik vind het zo mooi dat de collega’s dit doen. Vier jaar geleden ben ik hier begonnen bij de vrijwillige brandweer en ik heb met fantastische mensen mogen samenwerken. Dat zijn deze mensen.”

Aan het einde van de middag hebben de spuitgasten bijna 170 auto’s onder handen genomen die na een stevige wasbeurt en een vrije gift tiptop het kazerneterrein weer verlaten. De twee professionele verkeersregelaars die zich spontaan hebben aangemeld loodsen de automobilisten veilig de Goorsestraat op. Woordvoerder Klaas Reuvers spreekt namens het hele korps als hij zegt blij verrast te zijn met de opkomst van zoveel autobezitters en het geduld waarmee al die bestuurders aan de Parallelweg op hun wasbeurt wachten. ,,Aimée is niet meer actief als brandweervrouw, maar ze blijft één van ons. We vinden het heel erg wat haar overkomt en we moesten als gezamenlijke collega’s iets voor haar doen. En dan vooral om er voor haar te zijn in deze moeilijke tijd. Het zal je maar overkomen dat je PLS krijgt. Maar dit is zo’n enorme sterke vrouw. Ze gaat gewoon door. Onvoorstelbaar gewoon.”