10:00 Haaksbergen - aangepast om 09:20

Bridgers verhuizen naar Schuttershoes

HAAKSBERGEN – De bridgers van Bridgeclub Haaksbergen verhuizen voor hun clubbijeenkomsten naar het Schuttershoes van de Haaksbergse Schutterij. De bridgers hadden jarenlang de Oude Molen als thuishonk. Het zalencentrum aan de Fazantstraat is omgebouwd tot biljartcentrum.

Als gevolg van die koerswijziging door de familie Westendorp zijn een aantal vaste verenigingsavonden niet meer mogelijk. Zo gingen ook de bridgers op zoek naar en ander onderkomen en die vonden dat aan de Scholtenhagenweg. Er is de afgelopen maanden koortsachtig gezocht naar een vervangende locatie, die aan zo’n tachtig bridgers ruimte zou kunnen bieden op de dinsdagavonden. Uiteindelijk is die met het Schuttershoes gevonden”, meldt voorzitter Gait Broekhuis van Bridgeclub Haaksbergen. ,,Met het ondertekenen afgelopen week van een gebruiksovereenkomst gaan we met ingang van het nieuwe seizoen in september op de dinsdagavonden op deze locatie spelen. De grote zaal in het gebouw biedt voldoende ruimte voor de circa twintig bridgetafels, terwijl de verlichting optimaal is om bij te kaarten.”

Naast deze nieuwe bridgelocatie aan de Scholtenhagenweg blijft ook het clubhuis van de VV Haaksbergen voor de bridgeclub de andere locatie voor het verspelen van de zittingen op de maandagmiddagen. Broekhuis: ,,Verder is het verheugend om vast te stellen dat de bridgeclub geen enkele opzegging heeft gekregen vanwege de coronatijd. Het organiseren van online bridgedrives op de dinsdagavonden via het StepBridge systeem is duidelijk aangeslagen en heeft de binding binnen de club behouden.”

RIVM

Het is overigens nog wel de vraag in hoeverre alle leden in september al aansluiten bij de clubavonden in het Schuttershoes en bij de maandagmiddagen in de kantine van VV Haaksbergen. De gemiddelde leeftijd van de bridgers is hoog en veel leden behoren derhalve tot de risicogroep. De bridgebond heeft bij het RIVM de vraag neergelegd of het virus zich verspreidt via speelkaarten, biedboxen, bridgekoffers en andere benodigdheden. Voorlopig lijkt het RIVM deze vraag niet te kunnen beantwoorden.