09:00 Haaksbergen - aangepast om 21:26

Burgemeester Welten opende Volksfeest Buurse

“Dit is echt een geweldige traditie!”

Vrijdagavond was de eer aan burgemeester Rob Welten om de feestelijke aftrap te geven van een nóg feestelijker weekend in Buurse. Als historicus kon Welten het niet laten de rijke geschiedenis van het Volksfeest Buurse nog even aan te stippen. Logisch ook wel, want al in 1898 vond de eerste editie van dit Buurser spektakel plaats. “Dit is echt een geweldige traditie!”, liet Welten optekenen.

Al snel was onze burgemeester weer terug in 2019. Hij prees het uitgebalanceerde feestprogramma en vooral de enorme inzet van de ruim tweehonderd vrijwilligers. “Dankzij jullie kunnen al die duizenden mensen weer een geweldig feest vieren”, aldus Welten. De burgemeester ziet het feest in Buurse niet alleen maar als een probaat middel tegen de dagelijkse beslommeringen. “Een feest als dit is goed voor de leefbaarheid in het dorp, het spekt ook de verenigingskassen.”

Eentje dan

Welten vindt het mooi dat jong en oud samen feest vieren in Buurse. “Dus het is ook nog eens prima voor de Buurser gemeenschapszin”, onderstreept Welten het belang van het Volksfeest Buurse. Na zijn praatje bood Welten de helpende hand bij het op stok zetten van de vogel voor het vogelschieten en mocht hij in de feesttent, onder luid gejuich, het eerste vaatje bier aanslaan. Uiteraard was er ook een klein borreltje. “Eentje dan. Ik moet nog werken”, lachte burgemeester Welten.