12 jun - 18:00 Haaksbergen - aangepast om 12:02

Burgerinitiatief HelemaalGroen heeft een gloednieuwe app

HAAKSBERGEN – De compleet vernieuwde app HelemaalGroen is gelanceerd! Met deze nieuwe app gaat burgerinitiatief HelemaalGroen na vijf jaar een volgende fase in, meer robuust voor de toekomst. In vijf jaar tijd zijn er door het hele land meer dan 15.000 zwerfvuilrapende vrijwilligers actief, zij registreren via de app hun schoongelopen routes. 

ANBI Stichting HelemaalGroen stimuleert individuele burgers om zwerfafval op te ruimen en hun inzet zichtbaar te maken (app.helemaalgroen.nl). Activeer de app wanneer je begint met een zwerfvuilactie. De afgelegde route wordt als een groen lijntje zichtbaar op de kaart. Na een maand verkleurt het lijntje naar oranje en twee maanden later is het bruin. Na opnieuw lopen van dezelfde route kleurt die weer groen. Zo maken alle deelnemers samen Nederland steeds groener. Zijzelf én hun omgeving worden hier vrolijk van.

Gemeentes zijn Partner, Waterschappen, particulieren en bedrijven zorgen voor donaties. Al wordt het werk vrijwillig gedaan,  de techniek kost geld. Hiervoor zijn sponsoren onontbeerlijk. (www.helemaalgroen.nl).  Zwerfvuil maken is geen kunst, zwerfvuil opruimen is dat wel!