15:00 Haaksbergen - aangepast om 10:26

Bus in vroege uren richting Goor en Holten

HAAKSBERGEN – Goed nieuws voor mensen die in de vroege uren afhankelijk zijn van het openbaar vervoer tussen Haaksbergen en Holten. Vanaf 28 februari rijdt buslijn 97, Holten – Haaksbergen en vice versa, weer een extra vroege rit. Deze rit is met ingang van de dienstregeling op 12 december 2021 gestopt met rijden. Het is echter gebleken dat deze rit voor enkele reizigers belangrijk is tijdig op hun bestemming te komen. Daarom keert de vroege rit weer terug. De eerste rit richting Holten vertrekt voortaan uit Haaksbergen in plaats van Goor. Daardoor ontstaat er een extra reismogelijkheid.

Richting Holten
Voorheen begon de eerste rit van lijn 97 om 6.00 uur vanuit Goor. Doordat de vroege rit nu om 5.32 uur vertrekt uit Haaksbergen hebben reizigers uit Haaksbergen, St. Isidorushoeve en Hengevelde een nieuwe reismogelijkheid richting Goor, Holten en Markelo. In Goor sluit de bus aan op de treinen die vertrekken naar Hengelo en Zutphen vanaf 6.00 uur. De bus rijdt vervolgens via Markelo door naar Holten. Daar arriveert de bus rond 6.30 uur.

Richting Haaksbergen
De vroege rit vertrekt om 6.33 uur vanaf station Holten. De bus sluit in Goor aan op de treinen die om 7.00 uur vertrekken naar Hengelo en Zutphen. De bus rijdt via Hengevelde en St. Isidorushoeve door naar Haaksbergen. In Haaksbergen sluit de bus aan op de bus 62, die vertrekt om 7.30 uur naar Enschede Station en Hogeschool Saxion.